Протестна акція під землею: гірники шахти "Жовтнева" після зміни не піднялися на поверхню

РЕЗОНАНС
03.09.20 - 17:27

Сьогодні зранку після зміни на шахті «Жовтнева» 12 гірників не піднялись на землю. Вони залишаються на глибині приблизно 1,2 кілометри у знак протесту. Вимагають підвищення заробітної плати, яке їм раніше обіцяло керівництво, та звільнення менеджменту. 

«Ситуацію рано називати страйком, це трудовий конфлікт у колективі. Працівники, наскільки мені відомо, два місяці виконували конкретні роботи за які їм була обіцяна конкретна оплата. Врешті вони отримали набагато менше, ніж було обіцяно, що й стало причиною незадоволення», - прокоментував Юрій Самойлов, голова міської організації незалежної профспілки гірників України.

 

Як розповів нашим журналістам Юрій Самойлов, така ситуація з виплатами склалась через складне економічне становище шахти. Через те, що руда вичерпується і не нарізані нові горизонти, неможливо розпочати нормальну видобутку у звичному темпі, а це позначається на всьому підприємстві. 

 

Трудовому колективу набагато важче добувати руду, пройшла оптимізація та укрупнення дільниці, тому гірники розраховували на кращий заробіток. 

 

Уся нічна зміна – 12 шахтарів – наразі перебуває під землею, за попередньою інформацією до них приєднались робітники першої зміни.  Станом на п’яту годину вечора гірники залишаються під землею вже близько 19-ти годин. 

 

Як дізнались наші журналісти, вниз для перемговорів спустились керівники шахти. Офіційних коментарів з цього приводу керівництво КЗРК не давало. 

 

Як йде діалог та коли на землю піднімуться шахтарі – поки не відомо. Слідкуйте за новинами на нашому сайті.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: