Проти насильства. Криворожанок запрошують взяти участь у марші "Червоне взуття"

СОЦІУМ
04.06.20 - 9:30

Криворожанок запрошують взяти участь у віртуальному марші жінок "Червоне взуття" на підтримку постраждалих від домашнього насильства. 

"Рівень насильства у ставленні до жінок невпинно зростає, щодня фіксують тисячі нових випадків. Пандемія насильства тісно пов’язана з пандемією Covid-19. Зараз наша місія в боротьбі з насильством щодо жінок актуальна, як ніколи!" - кажуть організаторки акції. 

 

У 2009 році мексиканська художниця Еліна Шові запустила проєкт «Червоне взуття», що символізує кров, пролиту у результаті фемініцидів та насильства. З тих пір інсталяція надихнула активісток по всьому світу взути червоне взуття і показати свій протест у своїх містах та країнах. Цього року організація Every Woman Treaty пропонує провести Віртуальний марш, використовуючи червоне взуття як символ підтримки жінок у цей непростий час:

 

Взувайте сьогодні червоні туфлі, балетки, черевики, кросівки, сандалі тощо. Якщо у вас немає червоного взуття, можете використовувати червоні шкарпетки, панчохи, лак для нігтів, помаду, хусточку.

Розмістіть фото у себе на сторінці у соціальних мережах із міжнародним хештегом підтримки #RedShoes. Позначайте у дописі сторінку в Facebook  Every Woman Treaty, щоб вони могли використати фото для Віртуального маршу. Надішліть свої фото на е-mail projectkesher.org.ua@gmail.com або ж позначте у дописі сторінку Facebook Проект Кешер в Україні , Instagram – @projectkesher_ua для того, щоб могли зробити перерепост.

 

Віртуальний марш проходитиме 4 червня у Facebook на сторінці @EveryWomanTreaty.

 

Для криворожанок нагадуємо, що особи, постраждалі від домашнього насильства, мають право на безоплатну вторинну правову допомогу і призначення адвоката або юриста, гарантованого державою! Для цього звертайтесь у Криворізький місцевий центр з надання БВПД.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: