Провадження щодо забруднення середовища комбінатом "АрселорМіттал Кривий Ріг" триває, - голова СБУ

ЕКОЛОГІЯ
19.11.19 - 10:25

Провадження щодо забруднення середовища комбінатом "АрселорМіттал Кривий Ріг" триває, - заявив голова СБУ Іван Баканов.

Про це повідомив керівник Служби безпеки України в інтерв'ю Главкому.

 

За словами Баканова, у Кривому Розі - жахлива екологічна ситуація.

 

«У Кривому Розі щороку реєструють тисячі випадків захворювання тільки на рак легенів. Я можу розповісти про сусідів знизу, збоку, про власну родину, про однокласників та одногрупників (Іван Баканов теж родом із Кривого Рогу, - ред). Це величезна проблема. Так не може тривати», — заявив Баканов. - Інвестори мають не маніпулювати законами. Мені здається, що на заводі "АрселорМіттал" у Казахстані зовсім інша ситуація з викидами. Яким чином заводу вдалося домогтися дозволу на збільшення викидів — для мене загадка. Але я думаю, з часом ми матимемо відповідь і на це питання», — запевнив голова СБУ.
 

Як ми писали, СБУ відкрила проти комбінату справу за статтею про екоцид. 20 липня правоохоронці весь день проводилил обшуки на підприємстві.

 

Нагадаємо, 8 серпня на АМКР заявили, що досягли домовленостей з Офісом президента. Комбінат продовжить знижувати викиди в атмосферу і буде фінансувати соціальні проєкти в місті.

 

Довідково. Екоцид – масове знищення рослинного або тваринного світу, отруєння атмосфери або водних ресурсів, а також вчинення інших дій, що можуть спричинити екологічну катастрофу.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: