Проводимо капремонти ліфтів у житловому фонді. З початку року вже замінено 70 ліфтів, у роботі - ще 34, - Олександр Вілкул

БЛАГОУСТРІЙ
08.10.21 - 17:27

Голова Громадської ради при виконкомі міськради Олександр Вілкул провів виїзну робочу нараду з питань благоустрою міста у Саксаганському районі. На вулиці Космонавтів, де збудували новий дитячий майданчик, та по вулиці Івана Авраменка, де після капремонту ввели в експлуатацію ліфти у дев’ятиповерхових будинках №10 та 11. 

Кривий Ріг – одне з небагатьох міст, яке виділяє з міського бюджету кошти на капітальні та поточні ремонти ліфтів у багатоповерхівках.

 

 

«У Кривому Розі за останні роки коштом міського бюджету вже виконано капітальний ремонт 575 ліфтів, у тому числі 70 ліфтів - з початку 2021 року.  Від їхньої стабільної роботи напряму залежить комфорт та безпека мешканців багатоповерхівок. Фактично будинки зараз є власністю мешканців. Щоб зробити новий комфортний і безпечний ліфт, необхідно майже мільйон гривень. У сьогоднішніх умовах мешканці будинків просто не зможуть знайти такі гроші, тож  місто допомагає проводити необхідні ремонти. До того ж, у Кривому Розі такі складні роботи проводять у стислі терміни, аби не створювати людям незручності. Так, по вулиці Івана Авраменка, у будинках №10 та 11, за 2,5 місяці відремонтували й ввели в експлуатацію в цілодобовому режимі два ліфти. На цьому не зупиняємося. Зараз у роботі - ще 34 ліфти», - сказав Олександр Вілкул.

 

 

Під час капітального ремонту ліфта виконується майже повна його заміна зі встановленням сучасного обладнання. Оновлюються: кабіна, підйомний механізм, станція управління, канати та інші основні вузли, встановлюються нова електроніка й елементи освітлення. У нових ліфтах застосовуються енергозберігаючі  технології. Крім того, під час капремонту встановлюється обладнання для забезпечення бездротового диспетчерського зв'язку, що унеможливлює розкрадання кабелю зв'язку.

 

 

 

«Я мешкаю у цьому будинку вже  40 років. Після капітального ремонту ліфт тихо ходить, це дуже подобається. Ми, жителі, дуже задоволені, дякуємо місту за допомогу й за таку програму оновлення ліфтів, яку вони створили. У нас на Бульварі Вечірньому у багатьох будинках вже замінили ліфти. Це комфорт для мешканців», - поділилася враженнями мешканка 10 будинку по вул. Авраменка Лідія Фоломкіна.

 

 

Незважаючи на непросту економічну ситуацію в країні, в Кривому Розі збережені і працюють програми підтримки ОСББ. У рамках Об'єднаної програми Вілкула-Павлова з розвитку міста цього року спрямовано близько 20 млн грн на проведення капітальних ремонтів конструктивних елементів у 24 будинках. 

 

 

Завдяки муніципальній програмі підтримки ОСББ, мешканці міста мають можливість капітально відремонтувати покрівлі своїх будинків, системи централізованого опалення, мережі електропостачання, водопостачання, міжпанельні шви та ліфти. Об'єднання є прямими одержувачами бюджетних коштів, самостійно обирають вид робіт і замовляють проєктно-кошторисну документацію.

 

 

Також у рамках об’єднаної програми Вілкула-Павлова у Кривому Розі тривають роботи з благоустрою. Зокрема, встановлюються сучасні спортивні майданчики, на яких діти із задоволенням проводять дозвілля. 

 

«Тільки з початку цього року встановлено 19 сучасних дитячих майданчиків у всіх районах міста. Дуже приємно, коли й самі мешканці долучаються до облаштування спільного подвір’я. За це їм велика вдячність», - підкреслив О. Вілкул.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: