Проводив водогін і натрапив на скелет. Неподалік Кривого Рогу знайшли рештки солдата Другої світової

ПОДІЯ
30.12.19 - 13:44

Нещодавно у селі Червона Балка місцевий мешканець проводив собі водогін і натрапив на скелет солдата часів Другої світової війни, - розповіла наша журналістка, пошуковиця Вікторія Сімкіна.

Чоловік одразу повідомив про «знахідку» поліції, а правоохоронці звернулися до пошуковців.

 

«Власник будинку – людина приїжджа, нашу організацію він не знає. Перша його вимога при зустрічі було зобов'язання, що ми не викинемо кістки кудись за село, а поховаємо бійця з почестями, як він того заслуговує», - каже Вікторія Сімкіна.

 

Пошуковцям довелося працювати під дощем у дуже вузенькій траншеї. Це, дійсно, був червоноармієць. При ньому не було нічого, що могло б встановити особу. Можна припустити, що загинув солдат під час боїв під с. Недайвода.

 

Коли пошуковці ближче познайомилися з господарем, той попросив їх знайти його діда, Олексія Кузьмічова, та дядька, Володимира Кузьмічова, які загинули на війні.

 

Пошуковці виконали прохання і знайшли інформацію про солдатів: «Олексій Федорович Кузьмічов пішов на фронт з Макушинського району (Росія) у 41-му році. За два роки його відправили до Челябінської області на курси командного складу. Але прийшов лист від дружини Катерини, що сім’я голодує, діти помирають. Олексій кинув навчання та поїхав додому. За це його оголосили дезертиром. У селі хтось доніс, і Олексія заарештували та вивезли у невідомому напрямку. Більше про нього нічого не відомо».

 

А дядько чоловіка, Володимир Олексійович Кузьмічов, був сапером. На передовій встановив 300 протитанкових та протипіхотних мін. У складі  розвідгрупи знешкодив 200.

 

22 жовтня 1943-го року у Ленінградській області він виконував завдання та підібрався до позицій ворога. Володимир знешкодив 75 протипіхотних мін і зробив лаз у дротяній огорожі. Розвідгрупа завдяки Володимиру виконала завдання, але сам він загинув. За виявлену мужність, рядовий Кузьмічов був посмертно нагороджений «Орденом Вітчизняної війни 2-го ступеня». Солдату було всього 20 років...

 

Фото Вікторії Сімкіної.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: