Прихильник "республік". На Дніпропетровщині СБУ затримала депутата-сепаратиста

КРИМІНАЛ
22.04.20 - 15:30

Служба безпеки України викрила голову бюджетного комітету однієї із селищних рад Дніпропетровської області, причетного до розповсюдження через інтернет сепаратистських матеріалів, - Управління СБУ у Дніпропетровській області.

За попередніми даними слідства, депутат сільради, який одночасно є керівником місцевого громадського формування, популяризував на власних сторінках у соцмережах, у тому числі заборонених у нашій країні, терористичні організації «Л/ДНР».

 

Також він поширював неправдиву інформацію, що дискредитує українські військові підрозділи та правоохоронні органи, зокрема учасників операції Об’єднаних сил.

 

Для ведення протиправної діяльності агітатор використовував матеріали пропагандистських сайтів Росії та незаконних збройних формувань.

 

Оперативники спецслужби встановили, що до кола його «друзів» з інтернет середовища належали користувачі, які мали відношення до спецслужб РФ та угруповань бойовиків.

 

Правоохоронці обшукали місце проживання фігуранта, де знайшли комп’ютерну техніку з інформацією, що підтверджує незаконну діяльність.

 

Тривають слідчі дії.

 

Фото Управління СБУ у Дніпропетровській області.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: