Психічно хворий? Закладчик? Що відомо про криворізького різника

РЕЗОНАНС
08.11.20 - 10:11

Учора по обіді в Кривому Розі сталася кривава різанина - неадекватний молодий чоловік бігав центром міста з ножем і наносив поранення випадковим перехожим. Його жертвами стали 10 містян.

Як ми писали, несамовитий різник убив двох чоловіків (батька й сина), а також поранив 8 людей, серед яких - 8-річний хлопчик. Чоловікам і жінкам неадекват наніс ножові поранення різного ступеня тяжкості, а дитині порізав щоку. Усім постраждалим знадобилась допомога медиків.

 

Чоловіки, яких він зарізав насмерть, жили неподалік кінотеатру "Сучасник". Саме біля цієї будівлі й виявили їхні трупи. Вони - члени однієї сім'ї, батько й син. У 30-річного чоловіка залишились дружина й діти. 

 

Інших поранених каретами швидкої доправили до лікарень Кривого Рогу, де їм надали допомогу - стаціонарну чи амбулаторну. Про їхній стан ми писали тут. Постраждалому хлопчику зашили щоку у 1-ій лікарні, на тепер його життю ніщо не загрожує.

 

"Це випадкові перехожі, які в той час могли перебувати на вулиці. Чоловік рухався хаотично. Є завдані ушкодження обличчя, в іншому випадку - ушкодження плеча та спини. Тобто це хаотично нанесені ножові поранення", - повідомила речниця ГУ Нацполіціі у Дніпропетровській області Ольга Кузнецова.

 

Близько 15:20 повідомлення про напади різника надійшло до поліції. За словами очевидців події, коли нападник поранив дитину, це побачив перехожий. Криворіжець Денис Фесун кинувся навздогін злочинцю і разом із патрульними їм вдалося його затримати. При затриманні різник поводився як психічно хворий, виголосив незв'язну промову про те, що він нібито Осиріс, син Бога, який і наказав йому убити 15 людей. Поліцейським він розповів, що "народився в пеклі і вбивав людей, щоб показати, що ми всі теж у пеклі, раз таке допустили".

 

Нападника  доставили до Криворізького відділу поліції. Ним виявився місцевий мешканець Тарас У., 1991 року народження, зареєстрований на вул. Гутовського (Східний), але сусіди злочинця кажуть, що він там давно не проживає.

 

За словами поліції, проведені експертизи не виявили в крові затриманого ні алкогольних, ні наркотичних речовин. Проте криворіжці у соцмережах пишуть, що добре знають цього типа як драгдилера-закладчика. Стверджують, що він робив закладки, розповсюджував і сам активно вживав наркотичні препарати.

 

Він часто вештався у Металургійному районі міста, біля зупинок ТРК "Рудана", Соцмісто, 95-й квартал, нерідко бачили його на вул. Володимира Великого. Одна з криворожанок зізналася, що зустріла цього молодика в жовтні на 129-му кварталі, де він ходив із ножем. Вона сиділа в машині і злякалася так, що заблокувала всі двері авто. Дехто з місцевих мешканців стверджує, що добре знайомий із нападником, він нібито був на заробітках у Чехії і повернувся звідтіля "не в собі". Але наразі відомостей про перебування цього громадянина на обліку у ПНД немає.

 

Учора затриманому мали повідомити про підозру. Поліція відкрила два кримінальні провадження  за ч. 2 п. 1 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 2 ст. 15, ч. 2  п. 1, 2 ст. 115 ККУ (замах на умисне вбивство).

 

Нині з ним працюють слідчі. Буде проведена психіатрична експертиза. У разі доведення вини, нападнику загрожує довічне ув’язнення.

 

Учора ввечері Президент Зеленський назвав криваву різанину у рідному місті проявом тероризму і варварським способом залякати людей. І заявив, що "жодного виправдання й жодної поблажливості до виродків роду людського" бути не може, а силовики повинні зупинити насильство в країні.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: