Работоргівля. У "реабілітаційних центрах" Дніпропетровщини людей тримали у трудовому рабстві

КРИМІНАЛ
11.02.21 - 14:29

На Дніпропетровщині поліцейські скерували до суду обвинувальний акт щодо членів двох організованих злочинних угруповань, які втягували людей у трудове рабство, - повідомляє Нацполіція.

Були встановлені особи 10 чоловіків, які створили мережу реабілітаційних центрів, де незаконно утримували людей із соціально незахищених категорій та змушували їх за безцінь працювати різноробочими.

 

Були встановлені адреси п’яти реабілітаційних центів у Дніпрі, Підгородньому та смт Кіровське.

 

Члени груп займалися вербуванням людей із соціально незахищених верств, хворих на наркоманію, алкозалежних та інвалідів. Для прикриття організатори заснували "громадські організації", які нібито займалися лікуванням людей з наркотичною та алкогольною залежністю. Насправді таке лікування полягало у лекціях на релігійну тематику та тяжкій праці. 

 

Люди, які потрапляли на територію реабілітаційних центрів,  вже не мали можливості вільно залишити їх. Натомість їх направляли на примусові неоплачувані роботи.

 

Членами злочинної групи були місцеві жителі віком від 30 до 40 років. Кожен виконував чітко визначені ролі та обов’язки. Вони контролювали людей, їхній побут та проживання у реабілітаційних центрах, слідкували за ними під час виконання примусових робіт. Також взаємодіяли з посередником, який розміщував оголошення на Інтернет-ресурсах про надання послуг різноробочих, підсобних працівників та підшукував робочі об’єкти. За кожного наданого працівника фігуранти отримували від нього близько 400-500 гривень на добу.

 

Повідомлення про підозру за фактом торгівлі людьми вручили десяти чоловікам – організаторам, співучасникам та посередникам. 4 та 9 лютого обидва кримінальні провадження скерували до суду.  

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: