Рада зняла відповідальність за побічні ефекти з виробників вакцин від COVID-19

ВАЖЛИВО
19.03.21 - 15:22

Сьогодні Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт №5247, яким зняла відповідальність за наслідки щеплень із виробників вакцин від COVID-19.

За закон проголосували 236 народних депутатів.

 

 

Відтак, виробників вакцин звільняють від відповідальності за наслідки застосування препаратів від COVID-19, зареєстрованих для екстреного використання.

 

Також звільняють від відповідальності медичних працівників, якщо застосування вакцини або інших імунобіологічних препаратів відбувалося відповідно до затвердженої інструкції.

 

Держава зобов'язується виплатити компенсацію в разі появи будь-яких ускладнень.

 

 

Додавши ці зміни до законодавства про державну реєстрацію вакцин, Україна таким чином погоджується з умовами механізму COVAX.

 

 

"З урахуванням обставин, за яких були розроблені вакцини для профілактики COVID-19, які на сьогодні застосовують у межах дозволу на екстрене застосування для боротьби з пандемією, учасники механізму COVAX погоджуються звільнити виробників вакцин від відповідальності за певні ризики, які можуть виникнути в результаті застосування цих вакцин", – зазначають автори документа.

 

 

У той же час в Кабінеті міністрів відзначають, що прийняття цього закону дозволить державі отримати нову партію доз вакцини від коронавірусу в межах COVAX.

 

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я затвердила програму компенсації шкоди здоров'ю, заподіяної вакцинацією від COVID-19, для людей в 92 країнах з низьким і середнім рівнем доходу – учасниць програми COVAX.

 

Джерело - Сьогодні.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: