«Реальна підтримка, тепло та економія», - голова ОСББ про міську програму «Теплий під’їзд»

БЛАГОУСТРІЙ
24.01.22 - 10:36

У межах комплексної програми Ю. Вілкула «Теплий дім», місто почало реалізовувати програму «Теплий під’їзд». У планах – заміна вікон на енергозберігальні майже у 900 багатоквартирних будинках міста.

Заступник міського голови Олександр Катриченко зустрівся з активом ОСББ «Спаська-21», які першими подали заявку для участі у програмі «Теплий під’їзд».

 

У Кривому Розі продовжується впровадження програм підтримки ОСББ та багатоповерхівок, які мають своїх управителів. У 2022 році збільшено фінансування муніципальних програм підтримки житлового фонду у порівнянні з 2021 роком: «Теплий дім» - збільшення фінансування в 10 разів, підтримки ОСББ - в 1,5 раза, програми відшкодування кредитів – понад 2 рази.

 

«У зв’язку зі зростанням тарифів на енергоносії, питання енергоефективності, впровадження новітніх економних технологій в оселях мешканців надзвичайно важливе. За висновками енергоаудиту, проведеного експертами Національної агенції в окремих будинках, було встановлено найнижчі показники енергоефективності. Тепловтрати виникають у місцях загального користування застарілими, дерев’яними вікнами. Щоб допомогти криворіжцям, місто з цього року започаткувало нову муніципальну програму «Теплий під’їзд». Співвласники багатоквартирних будинків на умовах співфінансування отримають допомогу з міського бюджету на заходи з теплозбереження у під’їздах будинків», - зазначив Олександр Катриченко.

 

На тепер, прийнято 64 пакети документів від представників об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, які були створені у 2021 році.

 

«Наше ОСББ ми створили торік. Тільки дізналися про нову програму «Теплий під’їзд», зразу зібрали пакет документів для участі. Вважаю, що крім гарних, нових пластикових вікон ми отримаємо комфорт, тепло та економію теплової енергії в наших оселях. Цього чекають всі наші мешканці»,- підкреслив Миколай Береговий, голова ОСББ «Спаська-21».

 

Найбільші втрати тепла у будинках відбуваються через старі вікна у місцях загального користування «хрущовок» та «брежнєвок».

 

«Таких будинків у місті 829. На сьогодні, вже 92 пакети документів надійшло на розгляд до департаменту розвитку інфраструктури міста. Якщо прийом заявок від ОСББ ми вже завершили, то прийом пропозицій за цим напрямком продовжується до 1 травня поточного року», - повідомила начальниця відділу житлової політики Світлана Сереженко.

 

Для участі у програмі «Теплий під’їзд», уповноваженій особі від співвласників житлових будинків необхідно надати:
 

- заяву від уповноваженої особи співвласників багатоквартирного будинку;
 

- оригінал протоколу загальних зборів співвласників багатоквартирного будинку за формою, затвердженою Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 25.08.2015 року №203 «Про затвердження форми протоколу зборів співвласників багатоквартирного будинку»;
 

- довідку від управителя в довільній формі, що містить загальні технічні характеристики житлового будинку.

 



«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: