Регіон-чемпіон. Дніпропетровщина – на другому місці в Україні за спортивними здобутками

СПОРТ
06.04.21 - 12:59

До Міжнародного дня спорту провели аналіз спортивної складової нашого регіону. З’ясували, які олімпійські та неолімпійські види змагань — найпопулярніші, хто поповнив скарбничку регіону медалями і на скільки в області побільшало заслужених тренерів, - повідомляє Дніпропетровська обласна рада.

Кожен п’ятий житель Дніпропетровської області веде активний спосіб життя. За цим показником регіон посідає друге місце в Україні. У сфері фізичної культури і спорту в області працюють понад  5500 спеціалістів. Майже 4000 тренерів готують понад 1500 спортсменів у 156 видах спорту. У нас діють майже 1300 спортивних залів, понад пів сотні басейнів, сотня стадіонів і понад 500 футбольних полів. Така популяризація здоровому способу життя сприяє тому, що Дніпропетровщина регулярно опиняється серед лідерів у спортивному рейтингу України. За першість з нами змагаються команди Києва, Харківської та Львівської областей.

 

За аналізом останніх років, найпопулярнішими олімпійськими видами спорту на Дніпропетровщині є баскетбол, бадмінтон, веслування, дзюдо, кульова стрільба, теніс  та сучасне п’ятиборство. Серед неолімпійських — рукопашний бій, шахи та кікбоксинг.

 

У 2019-му році у всеукраїнському рейтингу областей за результатами в олімпійських видах спорту, Дніпропетровщина посіла перше місце з плавання, друге — з бадмінтону, легкої атлетики, художньої гімнастики, академічного веслування та сучасного п'ятиборства. І третє — з баскетболу, дзюдо і тхеквондо.

 

Того ж року регіон став четвертим у рейтингу з неолімпійських видів спорту. Наші спортсмени були першими у автомобільному, парашутному, водно-моторному та риболовному спорті, більярді, естетичній гімнастиці, ракетному моделюванні. 

 

Пандемія на заваді спортивних успіхів області не стала. Спортсмени Дніпропетровської області  у 2020-му році здобули 17 медалей на міжнародних аренах. Скаробничку медалей поповнили і криворізькі спортсмени. Так, криворожанки Вікторія Рибовалова (кульова стрільба) та Ілона Прокопевнюк (вільна боротьба), Олег Вередиба (дзюдо), Гордій Березняков (сучасне п’ятиборство) стали срібними призерами у своїх категоріях. 

 

Протягом 2020-го звання заслуженого майстра спорту України отримали троє представників області, майстра спорту — 119, КМС — 974; звання заслуженого тренера - шестеро.

 

Як ми писали, вихованець Криворізької дитячо-юнацької спортивної школи №9 Дмитро Васецький стане першим криворіжцем, який змагатиметься за право представляти Україну на Олімпійських іграх.

 

Фото зі сторінки Дніпропетровської обласної ради.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: