Ремонтують школи: у Кривому Розі готуються до нового навчального року

ВАЖЛИВО
09.06.21 - 13:32

Цьогоріч у місті запланували капітальні ремонти у 9 навчальних закладах.

Крім того, у всіх школах та дитячих садках виконають поточні ремонти. У понад 30 закладах частково замінять вікна на енергозберігальні, у 4 школах відремонтують покрівлю та в 13 закладах проведуть ремонти харчоблоків, систем опалення та внутрішніх приміщень.

 

«Зручність, комфорт та безпека криворізьких дітей у школах та садочках міста – пріоритетний напрямок нашої роботи. На жаль, як і торік, цьогоріч бюджет міста виконується з урахуванням пандемії та карантинних норм. Але, ми сподіваємось, що до нового навчального року максимально завершимо заплановані капітальні та поточні ремонти у закладах освіти», - зазначив міський голова Костянтин Павлов.

Також у місті реалізують проєкти переможців конкурсу «Громадський бюджет» 2020 та 2021 років, серед яких є проєкти благоустрою та енергозбереження освітніх закладів, облаштування дитячих та спортивних майданчиків, модернізації спортивних залів, осучаснення приміщень та класних кімнат.

У 2021 році на утримання та розвиток галузі освіти передбачені понад 3,3 млрд грн або 43% бюджету міста. І це попри те, що недофінансування освітньої галузі Кривого Рогу з держбюджету становить понад 65 млн грн. 

 

Майже 27 млн грн міського бюджету підуть на капітальні ремонти освітніх установ, понад 3 млн грн направлять на реалізацію проєктів-переможців конкурсу «Громадський бюджет» та більше 5 млн грн - на придбання сучасного обладнання.

 

Торік коштом міського бюджету відремонтували 80 шкіл. У 61 закладі провели поточні, а у 19 – капітальні ремонти.

 

Крім того, Кривий Ріг - одне з небагатьох міст України, у якому збережене безкоштовне харчування для учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: