Рештки шести бійців підняли криворізькі пошуковці у складі Міжнародної експедиції в Латвії

ПОДІЯ
04.11.19 - 17:06

Група українських пошуковців ГО «Союз Народна пам’ять», серед яких наша журналістка Вікторія Сімкіна, повернулася з чергової Міжнародної експедиції в Латвії. Вони досліджували територію поблизу хутора Маздзелда.

У перший день пошуковці знайшли два солдатських головних убори, з видряпаними на них ініціалами.

 

Наступного дня, ближче до вечора виявили рештки першого бійця. Проте лише нижню його частину, яка була понівечена уламками. А трохи подалі лежали кістки ще одного солдата. Увечері пошуковці вшанували пам’ять загиблих бійців хвилиною мовчання та запалили свічки.

 

2 листопада представники експедиції в окопах та ямах знайшли рукавицю, багато нестріляних патронів. Що заважало бійцям використати боєприпаси за призначенням, залишається загадкою…

 

Трохи пізніше пошуковці з’ясували, що одні зі знайдених решток бійців можуть належати офіцеру РСЧА з Мінської області.

 

«За чотири дні роботи експедиції, вже можемо стверджувати, що ділянкою лісу навколо старого кладовища ходити треба вкрай обережно. Артилерія, танки, гранти – все це розривало бійців на частини, – пише Вікторія Сімкіна. – Йдете ви лісом і перед тим, як штовхнути ногою гілку, що заважає, придивіться до неї – це може бути рука чи нога людини, яка померла, щоб ми жили…Наша експедиція добігає кінця. Навесні в цьому районі підняли 7 бійців. За 4 дні експедиції – 6. І багато-багато фрагментів».

 

Наша журналістка додала, що цього разу в Латвії зібралися пошуковці з Білорусі, України, Латвії, Росії, Литви.

 

Фото - Вікторії Сімкіної.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: