Рейдерство, побиття, замовні злочини. На Дніпропетровщині затримали банду. Відео

КРИМІНАЛ
27.11.20 - 15:44

Правоохоронці затримали лідера угруповання та 3-х учасників, яких підозрюють у рейдерських захопленнях, обкладанні "даниною" бізнесменів, скоєнні злочинів на замовлення. Зловмисникам вже повідомили про підозру за кількома статтями, у тому числі за створення та участь у злочинній організації, - повідомляє поліція області.

До складу банди входили 7 осіб – члени громадської організації та колишній правоохоронець, а її лідер входить до складу громадської ради при місцевому органі державної виконавчої влади.

 

У ході слідства, поліцейські зібрали докази причетності зловмисників до рейдерського захоплення у 2018 році ринку будівельних матеріалів у Дніпрі, але його повернули власникові. На цьому члени злочинної організації не зупинилися і вдруге "віджали" ринок у 2020 році. Починаючи з 2018 року, підприємці сплачували їм "данину", аби спокійно працювати.

 

Також поліцейські встановили причетність фігурантів до замовного нападу на медичного працівника. До лідера угруповання звернулася головна лікарка одного з медичних закладів із проханням "розібратися" з її підлеглим, мотивуючи це особистою неприязню. Лікаря побили битою та молотком. Той факт, що потерпілий знаходився на робочому місці, дозволило у найкоротший термін надати йому меддопомогу та врятувати життя.

 

За даними слідства, у кожного учасника була своя роль у діяльності злочинної організації. Її лідер керував і приймав усі рішення, колишній правоохоронець надавав юридичні послуги під час рейдерських захоплень, решта – організовували виконання злочинних наказів свого лідера.

 

26 листопада лідеру банди оголосили підозри за п’ятьма статтями. Одному учаснику – за чотирма. Він до цього вже був засуджений за грабіж, а у липні цього року отримав ще один вирок за побиття поліцейського.

 

Ще трьом учасникам – за трьома статтями, одного з них уже затримували під час проведення першого етапу спецоперації. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 175 тис. грн., яку він сплатив. Також підозри повідомили колишньому правоохоронцю та головній лікарці медзакладу.

 

Наразі вирішують питання про обрання всім підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

У день затримання поліцейські провели обшуки за місцями проживання зловмисників та у їхніх автомобілях. Вилучили холодну та вогнепальну зброю, набої різного калібру, "чорнові" записи, спецзасоби зв’язку, гроші. Бандити завдали збитків на 2 млн. грн.

 

Фото та відео поліції області.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: