Рішення прийнято. Чи будуть вимагати ковід-сертифікати у криворізькому транспорті?

КОМЕНТАР
10.11.21 - 11:23

Учора в Кривому Розі відбулося засідання міської комісії ТЕБ та НС, на якому розглянули рекомендації області щодо роботи транспорту за обов'язковими ковід-сертифікатами.

Як ми писали, через складну епідситуацію, містам та громадам Дніпропетровщини рекомендували ввести додаткові карантинні обмеження. Зокрема, пасажирські перевезення – лише з сертифікатами вакцинації або негативним тестом на коронавірус. 

 

Режим роботи криворізького транспорту прокоментував заступник міського голови Олександр Катриченко:

"Ми розглянули пропозиції щодо впровадження додаткових обмежувальних заходів і прийняли рішення, що громадський транспорт Кривого Рогу буде працювати в режимі "червоної зони": перевезення пасажирів - винятково на сидячих місцях і обов'язково в засобах індивідуального захисту. Ми знаємо, що в людей є різні погляди на це, але є вимога закону, якої необхідно суворо дотримуватися. В іншому випадку, послуги з перевезення надавати не будуть". 

 

Щодо закладів ресторанного обслуговування, громадського харчування - їхня робота можлива за умови вакцинації або негативних ПЛР-тестів всього персоналу. Відвідувачі теж мають бути або вакциновані, або мати негативний результат тесту. 

 

"Органи контролю - поліція та Держпродспоживслужба - і надалі забезпечуватимуть посилений контроль за дотриманням усіма учасниками санітарних норм. Треба розуміти, що кількість ліжкомісць, зайнятих ковідними хворими, - вже більше 80%, тому ці застережні заходи спрямовані на збереження здоров'я людей", - підсумував Катриченко. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: