Рівень забруднення повітря в Кривому Розі у лютому був підвищеним

ЕКОЛОГІЯ
10.03.21 - 10:15

Рівень забруднення повітря в Кривому Розі у лютому, за індексом забруднення атмосферного повітря, залишався підвищеним. Найбільші забруднення спостерігали у Довгинцівському районі міста, повідомляють у щомісячному бюлетені на сайті Криворізького міськвиконкому.

Зниження рівня забруднення повітря пояснюють великою кількістю опадів у лютому.

 

За даними Лабораторії спостережень за забрудненням атмосферного повітря (ЛСЗАП) Кривого Рогу, протягом минулого місяця спостерігали перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДК) з пилу в трьох випадках (1% проб), з формальдегіду - у трьох (1%), фенолу - у двох (0,4%), оксиду вуглецю - у двох випадках (1%).

 

Середньомісячні концентрації діоксиду сірки, оксиду вуглецю, діоксиду та оксиду азоту, фенолу і аміаку на всіх п'яти постах спостережень міста не перевищували санітарно-гігієнічні норми. Стосовно пилу фіксували перевищення на чотирьох пунктах спостережень, щодо формальдегіду - на всіх п'яти постах спостережень.

 

Основними джерелами забруднення атмосфери є коксохімічне, агломераційне, доменне, феросплавне і сталеплавильне виробництва.

Коксохімвиробництво забруднює атмосферу оксидами вуглецю і сірки, а також пилом. Аглофабрики виділяють оксиди сірки і вуглецю, а пил містить залізо і його оксиди, оксиди марганцю, магнію, фосфору, кремнію, кальцію, іноді частинки титану, міді, свинцю. Доменне виробництво характеризується утворенням великої кількості доменного газу, що містить оксиди вуглецю й сірки, водень, азот, деякі інші гази і велику кількість колошникового пилу, що містить оксиди заліза, кремнію, марганцю, кальцію, магнію, частки шихтових матеріалів.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: