Рудник «Суха Балка» провів черговий етап рекультивації земель і висадив кленовий гай

ЕКОЛОГІЯ
13.05.21 - 12:09

Рудник «Суха Балка» провів черговий етап рекультивації земель, - повідомляє пресслужба підприємства. 

На руднику «Суха Балка» групи DCH Олександра Ярославського триває виконання програми з відновлення порушених земель у гірничому відводі підприємства. У межах проєкту рекультивували 3 гектари землі, а в подарунок громаді висадили кленовий гай. 

 

Протягом 2020 року на території колишнього селища ім. Куйбишева працівники рудника проводили активні роботи з відновлення порушених земель. На трьох гектарах селища були знесені залишки будинків і господарських споруд, підвали та льохи засипані землею, а будівельне сміття вивезене на звалище.

 

Керуючись проєктом, також прибрали з території сухостійні дерева та порослі. Після чого земельні ділянки спланували родючим шаром ґрунту. 

 

Навесні працівники підприємства провели завершальні роботи: ділянку зорали і підготували до передачі у землекористування місту. Але на технічній рекультивації вирішили не зупинятися. На честь 125-річчя підприємства, яке “Суха Балка” відзначатиме у серпні, висадили 125 саджанців кленів.

 

"Молодий кленовий гай - це наш подарунок мешканцям Кривого Рогу. Усвідомлюючи соціальну відповідальність, ми виконуємо свої зобов’язання з рекультивації порушених земель з подальшою передачею їх міській владі", - зазначив т.в.о. генерального директора ПрАТ “Суха Балка” Сергій Лопатін.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: