Рятівники святкують ювілей. Легендарній криворізькій «тисячці» виповнилося 30 років

ПОДІЯ
14.06.19 - 9:51

Тридцять років тому в Кривому Розі відкрився новий корпус 2-ї міської лікарні на тисячу ліжок. Відтоді мешканці називають цей заклад «тисячкою». Спеціалізовану допомогу тільки в стаціонарі тут щороку отримують понад 25 тисяч пацієнтів. Криворізька міська лікарня № 2 є клінічною базою кафедр хірургії, травматології, ортопедії, терапії та сімейної медицини факультету післядипломної освіти Дніпропетровської медичної академії МОЗ України.
 

Понад півстоліття від лікарні для металургів і домнобудівників - до загальноміської клінічної лікарні. На сьогодні тисячка — це потужний медзаклад для мешканців міста та чотирьох прилеглих сільських районів. У більше як 30-ти стаціонарних, діагностичних та амбулаторних відділеннях понад 900 тисяч пацієнтів щодня отримують медичну допомогу.

«Вона функціонує фактично і як лікарня екстреної допомоги. Майже на 80% ми надаємо саме невідкладну допомогу», — зазначив заступник головного лікаря з хірургічної допомоги Сергій Аксентьєв.

 

 

З розвитком медицини в лікарні з’являється нове обладнання, змінюється методика проведення операцій. Хірурги «тисячки» рятують життя пацієнтам з інфарктами, інсультами, атеросклерозом кінцівок та кровотечами.

 

Медперсонал блоку штучної нирки працює в три зміни, аби отримувати гемодіаліз могла більшість пацієнтів, для яких це єдиний шанс на порятунок та можливість подовжити життя в середньому на 20 років. У відділенні літотрипсії незабаром запрацює третій, цього разу лазерний, апарат — для розчинення каменів у нирках.

 

Друга міська лікарня — провідний медичний заклад, який нещодавно прийняли до міської комунальної власності. Лікарня отримала нові можливості розвитку та увагу з боку мерії до фінансових проблем закладу. Тисячний колектив «тисячки» приймав теплі вітання й від міського голови.

«Ви — найкращі. Ви робите дива з тим обладнанням, яке вже маєте. Якщо ми оновимо вашу технічну базу — залишимо Європу позаду. Зі святом вас!», — привітав ескулапів Юрій Вілкул.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: