СБУ: Хвиля фальшивих "мінувань" в Україні - результат гібридної агресії РФ

КОМЕНТАР
17.01.22 - 9:36

В СБУ пояснили штучне зростання кількості повідомлень про псевдомінування об’єктів соціальної інфраструктури. Останнім часом у публічній площині фіксується збільшення повідомлень про нібито мінування важливих об’єктів соціальної сфери по всій території України.

У результаті ретельних перевірок з боку СБУ, НацПолу та інших уповноважених на це органів державної влади, ці повідомлення не підтверджуються на практиці, а мають на меті створити напругу й панічні настрої в суспільстві.

 

"Звертаємо увагу: повідомлення про псевдомінування – поширений інструмент в умовах гібридної агресії, яку Російська Федерація веде проти України. За таких умов, вкрай важливо, аби українське суспільство чітко це усвідомлювало. Закликаємо громадян зберігати спокій. І окремо звертаємось до ЗМІ з проханням ретельно перевіряти подібну інформацію, аби зі свого боку не сприяти реалізації ворожих спеціальних інформаційних операцій. Служба безпеки України і, зокрема, Антитерористичний центр при СБУ, разом з Національної поліцією в межах свого функціоналу щоденно відпрацьовують кожне з таких повідомлень. Ми відкриті до комунікації зі ЗМІ та готові за потреби оперативно надавати суспільству перевірену та актуальну інформацію. Разом ми зможемо ефективно протидіяти шкідливим інформаційним впливам гібридної війни", - зазначили на офіційній сторінці СБУ.

 

Нагадаємо, Україною прокотилася масова хвиля псевдомінувань: навчальні заклади, торгові центри "мінували" у всіх великих містах країни, в тому числі й у Кривому Розі. Фахівці ретельно перевіряли будівлі - всі повідомлення виявилися хибними.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: