СБУ заборонила в'їзд в Україну 13 іноземним журналістам, які працювали на замовлення рф

ВАЖЛИВО
13.05.22 - 12:44

Від початку повномасштабного російського вторгнення, влада України заборонила в'їзд до країни 13 іноземним журналістам, які працювали на користь рф.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

 

"З початку повномасштабного вторгнення РФ Служба безпеки України викрила 13 представників зарубіжних ЗМІ, які готували "замовні" матеріали для кремлівських пропагандистів і публікували дезінформацію з фронтів. За матеріалами СБУ, їм заборонено в’їзд в Україну строком на 3 роки", - йдеться у повідомленні.

 

Працівники СБУ також нейтралізували більше десятка ботоферм потужністю понад 100 тисяч фейкових акаунтів, заблоковано понад 5,5 тис. акаунтів та облікових записів.

 

"Із останніх спецоперацій – викриття розгалуженої агентурної мережі спецслужб РФ, якою керували з Криму. До її складу входили псевдожурналісти і так звані "експерти", які отримували від російських кураторів гроші за свою роботу", - повідомили у СБУ.

 

Зазначається, що наразі "головний редактор", який координував діяльність групи, переховується на тимчасово окупованій території. Слідчі СБУ заочно повідомили йому про підозру.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: