СБУ затримала агента ФСБ, який проник у територіальну оборону Дніпра

ВАЖЛИВО
27.04.22 - 9:08

СБУ затримала агента ФСБ, який проник у територіальну оборону Дніпра. Слідство встановило, що співробітники російської ФСБ намагалися впровадити до лав територіальної оборони мешканця Дніпра, завербованого на початку війни.

Куратори ворожої спецслужби ставили йому завдання щодо збору інформації про особовий склад, озброєння та техніки військової частини, в якій він мав проходити службу.

 

Служба безпеки України встановила особу ворожого агента ще на первинному етапі його підривної діяльності. Після його зачислення до лав тероборони, співробітники СБУ передавали хибні координати штабів командування, складів озброєння, а також полігонів, на яких проводили навчальні стрільби. Псевдовійськовий наносив координати у спеціально встановленій програмі і передавав дані через інтернет-месенджери.

 

Зрадник за пару тижнів служби наполегливо звертався до командування з проханням про переміщення його на передові рубежі оборони, де точилися бої. На цей час він вже був проінструктований куратором зі спецслужби щодо інформації, яка представляє для них найбільший інтерес.

 

Під час чергової передачі своїм кураторам наданої йому дезінформації, зрадника було викрито та затримано спецпризначенцями СБУ. Наразі йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, - повідомляють в СБУ.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: