Сексуальний Жадан та еротичний Ананьєв. Вийшов календар з оголеними українськими письменниками

КУЛЬТУРА
11.12.20 - 15:34

У рік на людину, яка читає українською, припадає 0,4 книжки. І купують ті 0,4 книжки жінки. Тож для промоції читання та обізнаності суспільства про сучасних українських авторів Літературна агенція OVO створила спеціальний проєкт з оголеними письменниками - календар «Literature illustrated» 2021.

Для еротичного календаря знялися 12 українських чоловіків-письменників - зіркових і авторів-початківців.

 

"У календарі - портрети Сергія Жадана, Артема Чеха, Петра Яценка, Павла Коробчука, Павла Дерев’янка, Сергія Демчука та інших. За задумом, літератори не мають постати як секс-об’єкти абощо, вони мають наблизитися до читача, спростувати нібито наявне в широких читацьких масах упередження, що письменники – це бронзові погруддя, замінивши принагідно уявленням, що письменники – це голі торси. Наближатися до читача краще топлес, це всі знають, навіть Шевченко", - кажуть автори проєкту.

 

За еротику тут відповідають ретро-пози ala рекламна кампанія Келвін Кляйн середини 90-х та оголені животи-плечі-торси моделей. Над проєктом працювала фотографиня Марися М'яновська і редакторка Вікторія Ма.

 

"Практика тематичних календарів з підкачаними чоловічими тілами, продаж яких іде на підтримку соціально важливих практик (календарі з пожежними, полісменами і рятівниками – це уже тренд), виявилася цілком придатною і для літератури. "Literature Illustrated 2021" спрямований на підтримку читання, оцінювати його як артвидання не варто. Тут ніхто нікого не епатує, радше зваблюють... купити нову книжку напівроздягненого літератора, відомості про яку можна знайти в календарі", - кажуть рецензенти.

 

Продаж календарів стартував з 1 грудня. 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: