"Щасливий, що живу!" У дніпровській лікарні ім.Мечникова рятують криворіжця у вкрай важкому стані

ЗДОРОВ'Я
02.04.21 - 9:45

"Щасливий, що живу..." Таку фразу надряпав ручкою на листку призначень 43-річний пацієнт із Кривого Рогу, який зараз лікується від коронавірусу у дніпровській лікарні імені Мечникова. 

Про важкий стан криворізького пацієнта вчора емоційно написав головний лікар Сергій Риженко.

 

"Ураження легень - 100%. Кисень подаємо під великим тиском. Його вдалося стабілізувати. Життєві функції підтримували ліками (артеріальний тиск, серцевий ритм). Вдома у нього - дружина і семимісячна дитина", - розповів Риженко, аби попередити усіх, хто не вірить у небезпеку чи ставиться до цієї недуги несерйозно.

 

Поруч із чоловіком лежить жінка, якій провели кесарів розтин.

 

"Її легені вражені більше ніж на 90%. Вкрай важка. Вона в медикаментозному сні, готують до гострого діалізу. Нирки не фільтрують сечу. Новонароджена здорова дитина може залишитися сиротою. КОВІД-реанімація Мечникова перевантажена втричі. Присутність жінок і чоловіків в одному залі вже нікого не турбує. Лікарі і сестри залишають на підлозі мокрі сліди від поту. За зміну вони втрачають літри рідини. Молоді дівчата медсестри непритомніють від перегріву. Добу треба вистояти. Шкода, що це не бачать усі, хто на дивані пише нісенітниці. Всі медпрацівники, які рятують від КОВІД-пневмоній - жертовники. Здоровим цього не зрозуміти ... Нещадний тиждень триває.", - написав Риженко.

 

Нагадаємо, кількість хворих на COVID-19 в країні невпинно зростає. На Дніпропетровщині за минулу добу (01.04.2021) виявили 1178 нових випадки. За добу у Кривому Розі померли 5 людей.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: