Сірководень, пил, аміак, фенол, ангідрид. Екологи перевірили якість повітря біля «АрселорМіттал Кривий Ріг»

ЕКОЛОГІЯ
11.10.19 - 16:31

10 жовтня міське управління екології перевіряє якість атмосферного повітря у чотирьох точках Металургійного району. За допомогою обладнання для контрольних замірів досліджували вміст забруднюючих речовин в атмосферному повітрі за п’ятьма показниками.

«Виконані інструментальні виміри вмісту забруднюючих речовин в атмосферному повітрі в зоні потенційного виробничого впливу публічного акціонерного товариства «АрселорМіттал Кривий Ріг» по 5-ти інгредієнтах – сірчаний ангідрид, сірководень, пил, аміак, фенол», – зазначила головний спеціаліст міського управління екології Олена Волик.

 

Дослідження якості атмосферного повітря проводять тут уже не вперше, але раніше отримати точні показники заважав несприятливий напрямок вітру. Фахівці кажуть, тепер погодні умови – на боці екологів.

 

«Уперше ми побачили на фільтрах пил. Вітер дув якраз у наш бік, тому сподіваємось на хороші показники, щоб можна було показати, що дійсно наше виробництво, в тому числі «АрселорМіттал Кривий Ріг», дуже впливає на забруднення повітря», – каже член ГС «Екологічна рада Криворіжжя» Йосип Маяков.

 

Люди нарікають – дихають отрутою. Вказують на металургійне підприємство, яке працює у районі.

 

Результати екологічного аналізу в Металургійному районі отримають вже наступного тижня. Про підсумки замірів фахівці повідомлять відповідні державні органи.

 

«У разі виявлених фактів перевищень граничнодопустимих концентрацій забруднюючих речовин, результати будуть направлені до Державної екологічної інспекції України та Дніпропетровської області, Держпродспожив служби України, органів прокуратури», – наголосила Олена Волик.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: