Скандал у 1-ій міській лікарні. Мер призначив комісію для перевірки і доручив усунути головлікаря з посади

РЕЗОНАНС
28.03.20 - 18:25

27 березня в 1-у міськлікарню доставили пацієнта з високою температурою. Чоловіку 36 років, йому стало погано на роботі. Перед цим його швидкою доставили в інфекційну лікарню, де лікарі симптомів коронавірусу не підтвердили. У 1-й міськлікарні був встановлений діагноз - гостре респіраторне захворювання, загострення бронхіту. Діагноз пневмонія не підтвердився. Зараз стан хворого нормальний, він перебуває в терапії.

Матір хворого поскаржилась у соцмережах на те, що у лікарні немає тестів, допомогу не надають, лікувати сина бояться і вимагають самостійно купувати ліки.

 

Мер міста особисто приїхав в лікарню, щоб розібратися з ситуацією, коли лікарі складали списки медикаментів для закупівлі матір'ю хворого.

 

"Медики кажуть, що тут немає ні коронавірусу, ні навіть пневмонії. Але наявне - недбале ставлення. Призначаю комісію з перевірки дій лікарів 1-ої міськлікарні, доручаю усунути головлікаря від виконання обов'язків на період розслідування", - прокоментував ситуацію Ю.Вілкул.

За словами самого хворого чоловіка, він хоч зараз готовий йти додому, однак залишиться під наглядом лікарів, згідно з регламентом.

 

Мер особисто поспілкувався з хворим і проконтролював ті умови, в яких він перебуває.

Як доповіло меру керівництво лікарні, запас медикаментів для невідкладної допомоги в лікарні був - він регламентується по днях. Але в той день поступило одразу кілька хворих, і розрахований медиками запас вичерпався, що і призвело до того, що матір пацієнта попросили купити ліки.

 

Відповідь категорично не влаштувала мера. Юрій Вілкул доручив призначити комісію з перевірки дій лікарів, а також усунути головлікаря від виконання обов'язків на період розслідування.

У той же час начальник міського відділу охорони здоров'я Костянтин Мурашко попросив ЗМІ звернути увагу на той факт, що недофінансування охорони здоров'я за державною субвенцією в цьому році вже становить 40%, це майже 300 мільйонів гривень.

«Фактично сьогодні місто закриває величезні діри в охороні здоров'я. Тільки на зарплату медиків з міського бюджету направлено додатково 57 мільйонів гривень. Ще 230 млн - на програму "Здоров'я нації», - підкреслив Мурашко.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: