"Слуги народу" не підтримали законопроєкт про підвищення рівня соцзахисту шахтарів

ВАЖЛИВО
02.10.20 - 13:56

Напередодні виборів, "слуги народу", які балотуються в депутати у регіонах з шахтарськими містами, заявляють, що давно планували пільги та преференцій для гірників. 

"Дзвонили гірники з Кривого Рогу – говорять, що депутати від монобільшості на ТБ розповідають, як планують покращити життя гірників. Але, як завжди, картинка з екрану принципово відрізняється від життєвих реалій". Такий допис з'явився сьогодні у телеграм-каналі голови Незалежної профспілки гірників Михайла Волинця.

 

"Насправді ж, законодавчі ініціативи, про які зараз почали говорити представники "Слуги народу", вже існують, але НЕ виконуються владою, або доведені до недієвого стану. Але вишенькою на торті є ПРОВАЛ монобільшістю на засіданні соцкомітету ВР 16 вересня законопроєкту щодо підвищення рівня соціального захисту шахтарів та членів їх сімей. Відправивши законопроєкт на доопрацювання, слуги  сподіваються забовтати, втратити його між комітетами", - йдеться в дописі.

 

Тим часом, у цьому законопроєкті були передбачені такі норми:

- встановлення ставки податку від заробітної плати шахтарів на рівні 10 відсотків, підвищення розмірів соціальної стипендії,

- підвищення розмірів соціальної підтримки сімей шахтарів, що постраждали на виробництві,

- збільшення мінімальної пенсії у прив’язці до розміру прожиткового мінімуму,

- підвищення коефіцієнту страхового стажу.

 

У відповідь, "зелені" можновладці заявили, що проєкт створює преференції лише для однієї професії – шахтарів.

При цьому, у країні зараз діють численні пільги для суддів та прокурорів (!).

 

Нагадаємо, майже місяць криворізькі шахтарі КЗРК провели під землею, відстоюючи свої права на гідну зарплату та покращення умов праці. 23 гірники шахти "Октябрська", серед яких і жінки, і досі залишаються в забої. Представники шахтарів мітингували перед Верховною Радою та Офісом Президента, але на відчай наших страйкарів ніхто з можновладців так і не звернув уваги.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: