"Слуги народу" внесли в Раду законопроєкт про підвищення пенсійного віку до 61 року

ОФІЦІЙНО
03.06.21 - 9:37

 "Слуги народу" внесли в Раду законопроєкт про підвищення пенсійного віку до 61 року. Проєкт закону зареєстрований під № 5566.

Група депутатів з фракції "Слуга народу" пропонує підвищити пенсійний вік до 2035 року на 1 рік: з 1 січня 2023 року збільшення пенсійного віку на один місяць на рік.

 

Таким чином, пенсійний вік в Україні до 2035 року становитиме 61 рік.

 

 

Водночас законопроєктом запропоноване зменшення пенсійного віку на 6 місяців при народжені дитини та її догляду до шестирічного віку. Зменшення пенсійного віку для жінок застосовується за кожну дитину, при цьому пенсійний вік для жінок не може бути зниженим більше ніж на три роки.

 

"Необхідність прийняття зазначеного законопроєкту обґрунтоване як нормами міжнародного права, у тому числі і аналітикою законодавства країн членів Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та Азії, так і сприянню економічного, соціального та адміністративного розвитку суспільних відносин у сфері пенсійного забезпечення", - йдеться в пояснювальній записці до проєкту.

 

За даними авторів документа, зараз є багато країн, у яких встановлений законодавством вік для виходу на пенсію становить щонайменше 65 років, у багатьох країнах пенсійний вік поступово збільшують до 67 років.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: