Снігопади, заметілі: триває ліквідація переметів на автошляхах Дніпропетровщини

АКТУАЛЬНО
26.12.18 - 9:56

Укравтодор задіяв 1 900 одиниць техніки та близько 3 000 працівників-дорожників для ліквідації наслідків негоди у нашій та сусідніх областях.

Як відомо, учора рух деякими трасами було заблоковано. У сніговий полон потрапили й криворіжці на автівках.

У Кіровоградській, Дніпропетровській, Полтавській, Черкаській областях тимчасово обмежено рух транспорту для розчищення доріг та забезпечення проїзду.

Наразі мобілізована вся техніка та персонал служб автомобільних доріг в областях та підрядних організаціях.

Дорожники працюють цілодобово для забезпечення проїзду дорогами державного значення.

Станом на 07.30 26 грудня, значні опади у вигляді снігу та сильного вітру 20-25 м/с спостерігаються в Дніпропетровській, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській областях.

Товщина снігового покрову за добу у цих областях сягає від 6 до 60 см.

Пориви вітру утворюють перемети висотою від 1 до 1,5 м, що утруднює роботу снігоприбиральної техніки та стримує процес своєчасного забезпечення проїзду.

З метою пришвидшення очищення доріг загального користування державного значення, недопущення накопичення транспортних засобів у заторах, Кіровоградською, Черкаською, Дніпропетровською та Полтавською облдержадміністраціями прийнято рішення про введення тимчасових обмежень руху, а саме:

Кіровоградська область

- З 13:00  25.12.2018 р. обмежено рух для великогабаритного транспорту та пасажирського транспорту;
- З 13:00 25.12.2018 р. обмежено рух для всіх видів транспортних засобів на а/д М-13 Кіровоград-Платонове та М-04 на ділянці Знам`янка-Олександрія.

Дніпропетровська область

З 00:00 год. 26.12.2018р. обмежено рух великогабаритного та пасажирського транспорту на ділянках а/д:

- М-04 Знам’янка – Луганськ – Ізварине, км 72+088-151+680;
- Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя(через Кременчук)- Маріуполь, км 296+735 – 370+915;
- Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя, км 81+735 – 105+313.

Станом на 06.00 26.12.2018 р, завершуються роботи з відновлення проїзду на дорогах:

Кіровоградської області: Н-23 Кропивницький- Кривий Ріг- Запоріжжя, в районі с. Братолюбівка;

Миколаївської області: М-13 Кропивницький-Платонове, км 76+140 (6 ділянок переметів);

Черкаської області: Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя, 10 км до межі Полтавської області;

Полтавської області: Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя, на межі з Черкаською областю.

Наразі утруднений проїзд до 4-х населених пунктів у Кіровоградській області – дороги М-12, М-13, М-22, Н-23 та до 1 населеного пункту у Черкаській області – дорозі Н-08 (орієнтовний термін відновлення проїзду 10-00 год. 26.12.2018р.).

На решті територій спостерігається місцями невеликий сніг у Закарпатській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Чернівецькій, Донецькій, Луганській та Харківській областях.

Середня температура повітря на території країни коливається від -2 до -8°С.

Проїзд іншими дорогами державного значення забезпечено.

Перелік стоянок та місць відстою транспортних засобів на автомобільних дорах загального користування - за посиланням: http://ukravtodor.gov.ua/…/perelik_stoianok_ta_mists_vidsto…

 

Тим часом під час здійснення об'їзду найскладніших ділянок автошляхів, із залученням рятувальної техніки та приватного трактору, рятувальниками Дніпропетровщини було звільнено від затору об'їзну "Південний потік", де застрягла вантажівка в переметі.

На межі Солонянського та Дніпровського районів по трасі Дніпро - Запоріжжя допомогли вилучити рейсовий автобус Москва - Бердянськ. У середині перебувало 10 пасажирів та водій. Залучено рятувальників 5 ДПРЧ. Автобус попрямував далі за маршрутом.

Рятувальники Кіровоградщини продовжують надавати допомогу з ліквідації наслідків негоди водіям автомобілів на автошляхах області. Для оперативної допомоги водіям залучено 134 чоловіки особового складу та 40 одиниць пожежно-рятувальної техніки. Наразі рятувальники продовжують надавати допомогу водіям.

 

Залишаються проблемними ділянки дороги: М-04 «Знам`янка – Луганськ – Ізварине», Н-08 «Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя (через Кременчук)-Маріуполь», Н-23 «Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя».

 

Управління ДСНС України звертається до громадян з проханням у період негоди бути особливо обережними та обмежити перебування на вулиці біля дерев, рекламних конструкцій, ліній електропередач та інших небезпечних об’єктів. За можливості обмежити користування власним автомобільним транспортом та слідкувати за дітьми, які можуть самостійно виходити на вулицю у період негоди.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: