Соцдослідження: позитивно діяльність мера Юрія Вілкула оцінюють 55,2% опитаних криворіжців

СОЦІУМ
10.09.20 - 11:04

Дослідний центр «Імідж-Контроль» проводив опитування громадської думки жителів Кривого Рогу протягом декількох місяців, щоб скласти загальну картину політичних настроїв криворіжців і їхнього ставлення до чинного мера міста Юрія Вілкула. Результати вийшли досить цікавими, - повідомляють на сайті дослідницького центру. 

Чинний мер Кривого Рогу знаходить чималу підтримку і симпатії серед мешканців міста. Негативно оцінюють діяльність Ю. Вілкула тільки 23,5% опитаних (незадовільно - 11,6%, погано - 11,9%). Це є найнижчим антирейтингом серед мерів великих міст України. «Дуже позитивно» і «позитивно» діяльність мера в цілому оцінює 55,2% опитаних. Решта дають задовільну оцінку.

На рівні України фіксують у цілому негативну динаміку в падінні рейтингу партії «Слуга народу», це чітко простежується і серед жителів Кривого Рогу. За період у 4 тижні між двома опитуваннями рейтинг партії «Слуга народу» знизився на 4,2% (з 26,8% до 22,6%) від усіх опитаних.

Дослідження думки жителів Кривого Рогу і раніше фіксувало значний запит на регіональну політичну силу, яка буде відстоювати виключно інтереси криворіжців - більше половини опитаних (51,2%) переконані, що тільки місцеві лідери і розвинене місцеве самоврядування забезпечать розвиток Кривого Рогу. Цей показник має тенденцію до зростання.

 

Виборці Кривого Рогу демонструють високий рівень політичної активності: 68,2% мають намір взяти участь у майбутніх виборах депутатів міської ради та мера міста, і тільки 11,4% точно не планують голосувати. У міру активізації політичного сезону  готовність громадян до голосування зростає, чому сприяє активізація політичної боротьби за голоси виборців.

 

Результати опитувань показали, що в політичних симпатіях криворіжців є кілька лідерів майбутніх виборів до міської ради: Блок Вілкула «Українська перспектива» - 35,7%, партія «Слуга народу» - 22,6% респондентів, «Опозиційна платформа «За Життя»- 14,9%.

Заміна кандидата в мери Кривого Рогу від партії «Слуга народу» негативно вплинула на рейтинг їхнього претендента. Майже 2/3 прихильників, а саме 64% серед виборців партії «Слуга народу», не підтримують заміну кандидата (замість Юрія Корявченкова кандидатом висунули Дмитра Шевчика, - ред.).

 

Також цікаво, що за даними опитувань, будь-який кандидат від президентської партії (заміряли різні варіанти) не виходить за межі умовного кордону в 2/3 партійного рейтингу. Тому не дивно, що стартовий мерський рейтинг висунутого партією СН Дмитра Шевчика поступається показникам, які місяць тому були у Юрія Корявченкова (Юзика): 12,2% проти 17%, відповідно.

 

Згідно з опитуванням, чинний мер Кривого Рогу Юрій Вілкул (Блок Вілкула «Українська перспектива») є лідером підтримки серед всіх кандидатів на пост мера - 45% голосів виборців. Його рейтинг значно випереджає найближчих конкурентів: Д. Шевчика (партія «Слуга народу») - 12,2% і К. Павлова (ОПЗЖ) - 11,8% голосів виборців.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: