Сьогодні – день народження Книги рекордів Гіннеса. Хто з українців до неї потрапив?

ЦІКАВО
09.11.20 - 14:10

У Книги рекордів Гіннеса сьогодні день народження. Книгу почали видавати ще у 1955 році, але саме 9 листопада 2005 року продали 100 мільйонний екземпляр видання, і воно отримало статус "книги, захищеної авторським правом, яка найбільше продається в світі".

На честь такої дати у пресслужбі МЗС нагадали про видатні досягнення українців, які потрапили на сторінки збірника світових рекордів.  

 

Сергій Бубка має найбільше світових досягнень зі стрибків. На рахунку українського спортсмена 35 світових рекордів! 

 

 

Лариса Латиніна - гімнастка. Вона має найбільше олімпійських нагород серед жінок. 14 перемог на Олімпійських іграх і 9 золотих медалей!

 

 

Павло Рєзвий на звичайному човні за 61 добу перетнув Атлантичний океан. До речі, йому тоді було 65 років. Але рекорд зарахували не лише за вік, але й за швидкість!

 

 

Мирослав Федорчак лежачи зігнувся та розігнувся на одній руці 780 разів, Тарас Корніюк виконав 1 303 підйоми з переворотом на перекладині. 

 

 

Сергій Найдич без перерви рухався на віндсерфі 71 годину 30 хвилин, а Микола Куценко пройшов 42 кілометри, жонглюючи м'ячем.

 

 

Українці провели найпотужніший музичний телемарафон національної пісні. Це було круто: 110 годин української музики у прямому ефірі без перерви на рекламу. 

 

 

Найдовше безперервне читання поетичних творів - теж наше. Протягом 19 діб студенти та викладачі Національний університет «Острозька академія» читали Кобзар Шевченка. 456 годин, 3 тисячі учасників, 11 250 творів.

 

 
Українська “Мрія”, звісно, теж у Книзі рекордів. Ан-225 - найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак. Він зібрав 240 світових рекордів.

 

 

Потрапила до всесвітньої книги рекордів і криворожанка Наталія Мудрик - за виготовлення найбільшого у світі ґердана (національної прикраси з бісеру). Ґердан пані Наталії - довжиною більше 3 метрів. Він важить 2 кілограми. 

 

 

 

Джерела - Міністерство закордонних справ, Рудана.

 

Фото на прев'ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: