Сьогодні Київ скликає екстрене засідання ТКГ через погрози «ДНР» відкрити вогонь по ЗСУ

ВАЖЛИВО
06.09.20 - 9:17

Україна скликає екстрене засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) через погрози ватажка терористичної організації "ДНР" Дениса Пушиліна відкрити вогонь по українських позиціях на Донбасі.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Його також цитує пресслужба МЗС.

Сьогодні, 6 вересня, мають обговорити наказ ватажка бойовиків знищити українські укріплення в районі населеного пункту Шуми.

 

“Очевидно, що такі наміри – відчайдушний пошук приводу для порушення режиму припинення вогню. Це абсолютно неприпустимо”, – зазначив Кулеба.

 

Він уточнив, що президент України Володимир Зеленський поінформований про заяву бойовиків і “надзвичайно стурбований цим”.

Засідання має відбутися у форматі відеоконференції. Українська сторона на цих переговорах спробує “запобігти обстрілу”.

 

Пропозицію МЗС України вже підтримала Хайді Грау, спецпредставниця голови ОБСЄ в ТКГ. Очікують на відповідь з російського боку.

 

Нагадаємо, Пушилін заявив, що розпорядився завдати удару по позиціях українських військ в районі селища Шуми (неподалік від окупованої Горлівки в Донецькій області). Причиною відкриття вогню нібито є “незаконно зведені інженерні споруди в районі населеного пункту Шуми”.

Вогонь по позиціях українських військ бойовики мають намір відкрити у понеділок, 7 вересня. Ватажок фейкової "республіки" запевняє, що терористи “ДНР” нібито не хочуть “зриву перемир’я”, а хочуть “тільки дотримання досягнутих домовленостей”.

 

Шуми були звільнені українською армією влітку 2018 року. До цього перебували під контролем бойовиків.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: