Сьогодні за парти повернулися 70 тисяч криворізьких школярів

ОСВІТА
25.01.21 - 15:23

25 січня близько 70 тисяч школярів Кривого Рогу повернулися за парти після тритижневого локдауну. Міський голова Костянтин Павлов провів робочу нараду з організації навчального процесу у школах та створення безпечних умов для дітей та вчителів - з ранку першого дня навчання мер приїхав в одну зі шкіл міста, - повідомляє міське управління преси та внутрішньої політики.

У розмові з педагогами та учнями гімназії № 95 мер підкреслив: «Упевнений, за час карантину діти скучили за школою, за друзями. Викладачі – за живим спілкуванням зі своїми учнями. А багато батьків теж стали трохи вчителями. Зараз завдання міського управління освіти і районних відділів освіти - забезпечити максимально комфортний вхід дітлахів у навчальний процес. У кожній школі має бути тепло, діти забезпечені харчуванням, посилені санітарні норми. Весь необхідний ресурс для цього виділило місто. Навчальні плани скоригували, бо навантаження на школярів дуже велике. І вже зараз розпочали роботу з підготовки до ЗНО. Незважаючи на жодні карантини, криворізькі школярі мають отримувати максимально якісну освіту в комфортних умовах». 

 

У Кривому Розі - 134 комунальних, 1 приватний та 10 обласних закладів освіти. Всі вони сьогодні відкрили двері для своїх вихованців. Місто подбало про організацію необхідних протиепідемічних заходів у школах, ліцеях та гімназіях. Коштом міського бюджету придбали у достатній кількості засоби для миття та дезінфекційні засоби – батькам не потрібно витрачати на це гроші. Єдине, що покладається на батьків, і про це зазначають у профільному міністерстві, - забезпечення своїх дітей захисними масками.

 

«Вимоги до організації навчання та перебування учнів у закладах не змінилися. Ми з ними працювали ще з 1 вересня. А тому, як і раніше, школи дотримуватимуться всіх санітарно-протиепідемічних правил і норм: контролюватимуть повітряно-температурний режим, здійснюватимуть щоденне вологе прибирання приміщень із використанням засобів для миття і дезінфекційних засобів. Обов’язково - масковий режим та обробка рук», - сказала директорка міського департаменту освіти і науки Тетяна Кріпак.

 

«У Криворізькій гімназії № 95 навчаються 794 учні. Сьогодні до закладу не прийшли лише 39 хлопців та дівчат, - пояснила  Алла Шепілко, директорка Криворізької гімназії № 95, - вони відсутні за сімейними обставинами. В умовах локдауну вчителі здобули новий досвід, школярі вчилися працювати самостійно, але під керівництвом своїх педагогів. Дуже важливо, щоб хлопці та дівчата бачили очі вчителя. Потрібен зворотній зв’язок. Ми дуже скучили за дітьми і дуже задоволені, що практично всі вони сьогодні в строю».

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: