Сокирою по голові – за мобільний. Криворіжець відсидить 9 років за розбійний напад на пенсіонерку

КРИМІНАЛ
23.07.19 - 17:41

Як ми вже повідомляли, наприкінці минулого року 27-річний криворіжець проник до літньої кухні, побив пенсіонерку – власницю домоволодіння та забрав її телефон.

«Встановлено, що 28 грудня 2018 року о 4-й годині через незачинені двері до літньої кухні приватного домоволодіння, що розташоване в Центрально-Міському районі, де в цей час перебувала 69-річна потерпіла, проник обвинувачений В. Останній став вимагати від пенсіонерки коштовності та гроші. Потерпіла повідомила нападника, що вона немає ні грошей, ні коштовностей, після чого обвинувачений В. вдарив її кулаком в перенісся та, схопивши біля печі сокиру, наніс пенсіонерці три удари в область голови. Такі дії нападника спричинили потерпілій відкриту черепно-мозкову травму у сукупності, що відноситься до тяжких тілесних ушкоджень за ознакою небезпеки для життя. Розуміючи, що пенсіонерка не зможе в подальшому завдати нападнику опору, останній з кишені халату потерпілої викрав мобільний телефон марки Nokia 107 із сім-картою», – повідомляє пресслужба прокуратури Жовтневого районного суду.

 

У судовому засіданні прокурор довів винуватість громадянина В. у скоєні вказаного злочину, а обвинувачений визнав провину і розкаявся у вчиненому. Потерпіла під час судового розгляду просила призначити чоловіку суворе покарання.

 

Жовтневий районний суд ухвалив вирок щодо криворіжця за частиною 4 статті 187 КК України – розбійний напад.

 

Громадянину В. призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна.

 

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом 30-ти днів з дня його проголошення.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: