Спорткомплексу на 2500 місць у Кривому Розі бути! На сесії затвердили Програму

ВАЖЛИВО
27.03.19 - 15:53

Сьогодні на сесії депутати міськради підтримали пропозицію мера міста і затвердили нову Програму з розвитку фізичної культури та спорту до 2023 року.

Прийняття розширеної програми - це принципово новий, якісний підхід до питань утримання та оновлення спортивної бази, а також нові можливості для спортсменів та тренерів, - відзначали сьогодні на пленарному засіданні сесії міськради. 

   
Ключові напрямки програми – зміцнення діючої та створення нової спортивної бази для всіх прихильників здорового способу життя та професійних спортсменів.

Серед трьох найбільших проектів - будівництво універсального спортивного комплексу для криворіжців на 2500 місць, кінно-спортивного комплексу для дітей і підлітків, поля для гри в регбі при ДЮСШ №10, створення кордодромів для авіамодельного спорту в парку "Ювілейний".

 

Крім того, у місті планують встановити 97 майданчиків з тренажерним обладнанням, побудувати вісім тенісних кортів, три об'єкти для занять скейтбордом і 13 майданчиків для воркауту.

У планах - будівництво 28 майданчиків для ігрових видів спорту, спортивного туризму, скелелазіння та велоспорту.

На вирішення потреб спортивної галузі цьогоріч передбачено рекордне фінансування з міського бюджету. 

 

"Торік кошторис на розвиток фізкультури та спорту за трьома програмами становив понад 80 мільйонів гривень, а в 2019 році - понад 137 мільйонів гривень", - зазначила Світлана Лавренко, директор міського департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту.

 

Згідно з програмою, у місті планують шорічно проводити до 500 змагань. Великим стимулом у цій роботі є те, що Кривий Ріг став кандидатом на звання Європейської спортивної столиці - 2023. 

 

Відзначимо, що в Кривому Розі збережені і працюють 10 дитячо-юнацьких спортивних шкіл та 90 клубів. У місті щорічно проводиться близько 500 спортивних змагань усіх рівнів з олімпійських та неолімпійських видів спорту.

За останні п'ять років у Кривому Розі створено понад 120 нових спортивних майданчиків. Після капітального ремонту, у вересні 2017 року відкрито 25-метровий плавальний басейн Дитячо-юнацької спортивної школи №10.

Триває капітальний ремонт 50-метрового плавального басейну Палацу водних видів спорту спортивної школи №1.

Реконструйоване запасне футбольне поле спортивного комплексу "Металург", на якому укладене синтетичне покриття "Штучна трава".

Уперше в 2018 році 756 юних криворізьких спортсменів оздоровлювалися і проводили тренувальні збори в комунальному таборі «Старт».

 

 
 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: