Справа загиблої 6-річної криворожанки Аміни Менго: 4 червня викличуть свідків

КРИМІНАЛ
18.05.21 - 12:28

Сьогодні у Дзержинському райсуді відбулося чергове слухання справи стосовно наруги над тілом 6-річної дівчинки Аміни Менго. 

На засідання з'явилися всі учасники процесу, окрім захисника потерпілої сторони. Бабуся загиблої дівчинки, Елла Менго, висловила згоду, щоб засідання проводили без нього.

 

Суд повністю дослідив всі письмові матеріали справи і оголосив перерву для виклику свідків. Наступне засідання призначили на 4 червня.

 

Нагадаємо, про зникнення 6-річної Аміни у Кривому Розі стало відомо у червні 2017 року. Прийомні батьки, які виховували дівчинку, заявили правоохоронцям, що вона нібито вийшла з машини на залізничному вокзалі та назад не повернулась. Дитину намарне шукали поліція й волонтери. А згодом криворіжців вразила шокуюча новина - тіло дівчинки нібито розчленували й спалили в духовці її прийомні батьки, а обвуглені рештки в пакеті затопили у водоймі. Влітку 2017-го правоохоронці офіційно підтвердили, що знайдені в річці рештки належать розшукуваній дівчинці.

 

У нарузі над тілом прийомної дочки поліція підозрює прийомних батьків, подружжя К. Їх звинувачують за ч. 3 ст. 297 (Наруга над тілом загиблого) ККУ, а також за ст. 383, 384 (Завідомо неправдиві показання) ККУ.

 

Як ми писали, аж за 3 роки по загибелі, влітку 2020-го, рештки дитини поховали на одному з цвинтарів міста. Судові засідання у цій справі тривають уже близько чотирьох років, але вина подружжя поки не доведена.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: