Справи богатирські. Відомі силані України обговорили з криворізьким мером будівництво "Стронг-Арени"

СПОРТ
04.02.21 - 13:27

Костянтин Павлов та відомі богатирі Василь Вірастюк, Сергій Конюшок і Роман Сірманов сьогодні обговорили плани розвитку спорту в Кривому Розі і заснування «Стронг-Арени».

Криворізький міський голова Костянтин Павлов провів робочу зустріч із керівництвом Федерації стронгмену України та з представниками криворізького осередку Всеукраїнської організації «Федерація Стронгмену України», на якій обговорили перспективи розвитку стронгмену в Кривому Розі.

 

Третій рік триває плідна співпраця міста зі стронгменами України. У 2018 році у Кривому Розі з’явився осередок Всеукраїнської ГО «Федерація Стронгмену України» та в межах святкування Дня Європи відбувся перший етап Кубка України зі стронгмену.

 

На зустрічі мер обговорив зі спортсменами питання подальшого розвитку стронгмену у Кривому Розі, в межах якого у місті з’явиться спортивна база «Стронг-Арена».

«Богатирі України, як і всі спортсмени, завжди отримають підтримку та розуміння на криворізькій землі, яка також славиться своїми спортсменами. Ми пишаємося нашими чемпіонами і підтримуємо дитячі школи, молодих спортсменів у прагненні розвиватися й працювати на здобуття нових перемог. Навіть у складних для спорту умовах карантину ми продовжуємо системно працювати над тим, щоб розвивався масовий спорт у місті», - зазначив Костянтин Павлов.

 

Сергій Конюшок, президент Федерації стронгмену України, сказав: «У нас довготривалі стосунки з криворізькою міською владою. За декілька років співпраці у Кривому Розі сформувався дуже гарний осередок. Завдячуючи його керівникам, Роману та Катерині Сірмановим, тут працює потужна команда, яка представляє Кривий Ріг як місто на Всеукраїнських змаганнях. Це надихає інші міста повторювати ваш приклад. Ми щороку оновлюємо та коригуємо наші плани стосовно співпраці з містом. Зокрема, виходимо на фінішну пряму з реалізації проєкту федерації - будівництво спортивної бази «Стронг-Арена». У тих містах, де є найбільший розвиток підрозділів нашої федерації, ми плануємо збудувати комплекси силових видів спорту і для реалізації цієї ідеї нам потрібно сприяння міської влади. Наразі цей проєкт втілюється в життя у двох містах: Івано-Франківську та Кривому Розі».

 

У міському бюджеті-2021 на підтримку спорту передбачено 143 млн грн. Збережені всі робочі місця спортивних тренерів, їм виплачують заробітну плату з міського бюджету. З минулого року були введені додаткові майже 60 типових ставок керівників гуртків фізкультурно-спортивного напрямку в закладах загальної середньої освіти та комунальних позашкільних навчальних закладах ДЮСШ. Створено 135 таких секцій в 93-х школах міста. Можливість для занять улюбленими видами спорту додатково отримали більше 3000 дітей. 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: