Спростувала обвинувачення. Криворожанка відсудила 400 тисяч гривень моральної шкоди

СОЦІУМ
21.12.20 - 15:53

У 2011 році жінку незаконного притягнули до кримінальної відповідальності, і відтоді тривала судова тяганина, в якій вона намагалась відстояти свої права, – повідомляє пресслужба Жовтневого районного суду. 

У січні 2020 року до Жовтневого районного суду Кривого Рогу з позовом до держави Україна в особі Державної казначейської служби про відшкодування моральної шкоди, завданої незаконними діями органів досудового слідства, прокуратури та суду звернулась громадянка К., яка просила суд стягнути на її користь понад 1,36 мільйона гривень.

 

 

Під час розгляду цивільної справи суд встановив, що громадянці К. 23 серпня 2011 року було пред’явлено обвинувачення у службовій недбалості, але лише у вересні 2019 року слідчі закрили кримінальне провадження.

 

 

Суд визнав, що криворожанці завдали моральних страждань у вигляді душевних переживань, втрати авторитету, необхідності протягом 7 років доводити свою невинуватість. Перебування під підпискою про невиїзд призвело до змін у її житті, що вимагає від неї додаткових зусиль для відновлення морального стану.

 

 

15 травня 2020 року Жовтневий суд постановив виплатити постраждалій громадянці понад 410 тисяч гривень морального відшкодування. Дніпровський апеляційний суд від 8 грудня 2020 року вказане рішення Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу залишив без змін.

 

Фото на прев’ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: