Старт вакцинації в Україні: 7 людей повідомили про побічні реакції після щеплень

ЗДОРОВ'Я
26.02.21 - 10:56

В Україні за 2 дні вакцинації щеплення отримали 1 338 осіб, у 7 з них виникли побічні реакції на дію препарату.

Про це повідомив на брифінгу 26 лютого головний санітарний лікар Віктор Ляшко. 

 

 

"Станом на 25 лютого, надійшли і перші повідомлення про несприятливі симптоми після імунізації. Таких повідомлень у нас є сім, вони всі не серйозні. Одне - у Чернігівській та шість у Черкаській областях", - заявив заступник голови МОЗ.

 

 

За його словами, такі повідомлення надходять електронною системою до Державного експертного центру. Він запевнив, що кожен випадок аналізується.

 

 

"Хотів би, щоб до цього ставилися серйозно, але не потрібно розганяти жодної інформаційної паніки, бо це (побічні реакції) передбачено інструкцією виробника. Ми всі несприятливі події відстежуємо і звертаємо на це увагу, але кампанія на сьогодні подовжується, у всіх областях України працюють мобільні бригади і продовжують проводити кампанію імунопрофілактики", - додав Віктор Ляшко. 

 

 

Як ми писали, 1 березня до Дніпра на навчання з вакцинації мають вирушити 3 бригади з Кривого Рогу (центри №5, 6 і 2). Після цього наше місто матиме можливість отримати вакцину. Загальна кількість медпрацівників криворізьких ковідних лікарень, без урахування осіб, які перебувають у декретній відпустці, складає більше 2 000. 

 

Джерело ТСН.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: