Студентські квитки, заліковки й символічний Ключ до знань отримали "першачки" КНУ

ОСВІТА
30.08.19 - 15:07

В урочистій атмосфері початку нового навчального року і нового способу життя (для першокурсників) у КНУ відзначили "Посвяту в студенти".

Цьогоріч поріг Криворізького національного університету вперше переступили 500 першокурсників.

 

На святі відзначили юнаків та дівчат, які стали гордістю вступної кампанії, набравши за результатами ЗНО не менше 190 балів.

 

"Першачків" привітали з новою, відповідальною, віхою життя, вручили юним і завзятим атрибути студентства - квитки, залікові книжки і символічний Ключ до знань. 

 

"Вступна кампанія завершилась, тепер знайомимось із першокурсниками, - каже ректор КНУ Микола Ступнік. - Як для хлібороба весна веде за собою новий цикл, так і для освітян все спочатку, бо приходять нові студенти. Вони щоразу інші, і ми міняємося разом з ними. Зараз процедура вступу до вишу багатоповерхова. Ця кампанія минула на торішньому рівні, і це нас трохи засмутило, бо вже котрий рік ми чекаємо, що буде позитивний тренд. Але з іншого боку, склалося не гірше ніж торік.

На 8 факультетів до нас прийшли півтисячі молодих людей (якщо не рахувати магістрантів). Наше головне завдання – дати молодій людині можливості для самовдосконалення й самоконтролю з нашою допомогою. Маємо продовжувати пристосовувати навчальний процес, щоб не втрачати молодь. Основну кількість студентів ми вже прийняли, але ще місяць триватиме прийом на контрактну форму навчання. Серед обраних спеціальностей продовжує лідирувати ІТ-галузь, чимало студентів обрали гуманітарний напрямок. Загалом же зберігається тенденція останніх років - на інженерію вступають набагато менше молодих людей, ніж на гуманітарні науки".

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: