Суд у справі жорстоко вбитого у Кривому Розі Олександра Лютова перенесли

РЕЗОНАНС
04.02.19 - 16:53

4 лютого засідання Дзержинського районного суду в справі викрадення та вбивства студента Олександра Лютова знову перенесли, - повідомляють кореспонденти ТРК «Рудана».

Цього разу на суд не з’явилися захисники підсудних.

 

«Враховуючи, що одне з інкримінованих діянь є особливо тяжким, розгляд справи без захисника неможливий. Це відбувається незалежно від заяви обвинуваченого», - каже суддя Дзержинського районного суду Вадим Сільченко. 

 

Нагадаємо, 3 січня 2018 року троє молодих людей викрали  та закатували студента Олександра Лютова. Вимагали за нього викуп. Уже рік тривають судові засідання, але справа ніяк не зрушить з мертвої точки.

 

За повідомленням правоохоронців, хлопчина зник увечері 4 січня 2018 року. З 8 січня на мобільний матері Олександра почали надходити повідомлення з вимогами про викуп. Викрадачі зажадали від рідних 60 тисяч гривень викупу.
Правоохоронцям вдалося встановити, що гроші зловмисники знімали у банкоматах у різних частинах міста, переїжджаючи на автомобілі «ВАЗ». 

9 лютого всі троє підозрюваних були доставлені до відділення поліції. При затриманні спротиву вони не чинили. Організатором злочину правохоронці називають раніше судимого мешканця м. Кривий Ріг, громадянина О. Повідомляють, що відбуваючи покарання за шахрайство, він вже планував наступний, більш тяжкий злочин.

Усі зловмисники - криворіжці.  Олександра вони зв'язали і відвезли у покинутий будинок одного зі співучасників злочину. Спочатку від батьків хлопчини викрадачі вимагали 60 тисяч гривень. Коли ж отримали їх, захотіли ще 39 тисяч. Загалом частинами лиходії отримали 95 тисяч гривень. Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області Віталій Глуховеря.

 

Протягом цього часу хлопця напихали заспокійливими таблетками. На голові у нього був мішок, руки та ноги зв'язані. Особливий цинізм викрадачі проявили, вимагаючи гроші у згорьованих батьків, коли їхнього сина вони вже вбили. Вбивство сталося 23 січня - 20-річного парубка задушили.

 

Якщо буде доведено їхню вину, за навмисне вбивство, скоєне групою осіб, на підозрюваних може очікувати довічне ув'язнення.

На фото внизу - загиблий Олександр Лютов.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: