Судитимуть банду, яка неподалік Кривого Рогу викрадала людей, погрожувала зброєю та вимагала гроші

РЕЗОНАНС
17.06.20 - 12:29

Судитимуть шістьох учасників організованої злочинної групи за скоєння низки тяжких злочинів: викрадення людей, вимагання у них грошових коштів, заволодіння транспортним засобом та незаконне поводження з вогнепальною зброєю, – повідомляє пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

Як ми писали раніше, у лютому в Дніпрі на проспекті Слобожанському лідер злочинної групи на викраденому Audi наїхав на трьох людей. Згодом затримали всю банду.

 

У січні 2020-го року учасники злочинної групи, організованої колишнім в’язнем, прибули до с. Мар’янське Апостолівського району та, погрожуючи вогнепальною зброєю, силоміць запхали місцевого мешканця та його приятеля в авто, де стали вимагати гроші. Побоюючись за власне життя, чоловіки віддали зловмисникам 60 000 гривень, але ця сума їх не задовольнила. Нападникам стало відомо, що один із потерпілих повинен отримати ще 40 000 гривень від знайомого. Злочинці вирішили вистежити чоловіка і відібрати гроші, проте свій умисел довести до кінця їм завадили перехожі.

 

У лютому цього року озброєні чоловіки заволоділи автомобілем та коштами мешканця Дніпра, посадили його на заднє сидіння власного авто. Проте під час руху дніпрянин привернув увагу патрульних поліцейських. Намагаючись утекти від правоохоронців, лідер угруповання порушив ПДР та збив пішоходів. Один із них загинув на місці.

 

Крім того, під час обшуку за місцем мешкання одного з фігурантів правоохоронці вилучили пістолет.

 

Прокуратура Дніпропетровської області затвердила та направила до суду обвинувальний акт.

 

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває. У березні цього року прокуратура також скерувала до суду обвинувальний акт щодо організатора злочинної групи за порушення ПДР, що спричинило смерть потерпілого.

 

Відео - нижче.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: