Світлодіодні новорічні фігури: види, особливості та переваги

РЕКЛАМА
10.01.22 - 16:08

Прикраса будинку та території біля нього яскравими вогниками – це гарна традиція під час святкування Нового року. Складні конструкції часто з'являються на вулицях міста та біля приватних будинків.

Створюються вони за допомогою каркасу та спеціального світлодіодного шнура, стрічки. Вони особливо оригінально виглядають вночі, коли спалахують тисячі вогників.

 

https://images.ua.prom.st/47547585_w640_h640_novogodnie-svetodiodnye-svetyaschiesya.jpg

 

Що являють собою світлодіодні фігури?

Світлодіодні новорічні фігури – це конструкції, здатні створити атмосферу казки. Вони використовуються всередині приміщення та зовні, можуть бути досить значних розмірів. Такі незвичайні світлові установки відразу ж привертають до себе увагу, стають головною фотозоною.

Сучасні технології дозволяють створювати не тільки однокольорові фігури, а й різнокольорові, такі, що дуже схожі на справжніх тварин та новорічних персонажів. Магазини представляють великий асортимент декору, який вдасться успішно використовувати у будь-якому зручному місці.

 

Матеріали та підсвічування

Для створення новорічного настрою виробники використовують багато різних матеріалів та прийомів виготовлення. В результаті виходить гарна, святкова та реалістична постать. Відрізняються вони між собою дизайном, технічними характеристиками та розташуванням світлодіодних джерел. Причому кількість останніх залежить від габаритів конструкції.

Декор працює від мережі в 220 В, якщо це великий виріб, або від батарейок, які впораються з живленням невеликих фігурок (такі можна використовувати у приміщенні).

 

Основні матеріали:

  • скло (органічне чи акрилове). Цей матеріал має підвищену світлопропускну здатність, тому фігура буквально сяє. Акрил легкий, з нього можна робити масивні конструкції. В експлуатації він дуже зручний і міцний, не страждає від атмосферних впливів;

  • алюміній. Сплав легкий, тому вся конструкція не обтяжується, що робить її мобільною. Саме алюмінієві каркаси використовують для вуличних фігур, адже вони не бояться вологи, перепадів температури та інших атмосферних впливів;

  • пластик. Підходить для створення компактних світлових фігур. Найчастіше такі встановлюють у приміщеннях.

 

Також відрізняються вони за типами підсвічування. Так, виробники використовують нитки зі світлодіодів, які можуть з'єднуватися один з одним без обмежень по довжині. Другий варіант – LED-стрічка. Це діоди, що зафіксовані на платі. Ще один вид – дюралайт. Це еластичний шнур, усередині якого розміщені світлодіоди. Підходить для використання на вулиці за дуже низьких температур (до -40 °C).

 

Популярні різновиди новорічних фігур

Виробники новорічного декору пропонують багато варіантів виконання фігур, причому об'ємних і плоских. Існують такі популярні різновиди:

  • компактні фігурки (сніговики, сніжинки, ялинки, новорічні будиночки, персонажі казок та символи наступного року). Такі конструкції маленькі, зроблені із пластику. Вони автономні, тому що працюють від батарейок. Переставляти та використовувати їх можна практично скрізь;

  • каркасні варіанти. Вони вже більші, підходять для інтер'єрного дизайну та створення прикрас на вулиці. Висота варіюється в межах 0,5-1,5 м. Встановлюються прямо на землю. Важлива перевага – легкість конструкцій, що особливо зручно для створення декору на стовпах або для різноманітних інсталяцій;

  • фігурки на присосках. Вони пласкі, призначені для інтер'єрного дизайну. Повісити такі можна на будь-яку гладку поверхню в будинку, офісі.

 

Є підвісні конструкції. Вони двомірні, тому чудово виглядають як декор на стіні, вікні або іншій плоскій поверхні.

 

https://ledfiesta.com.ua/wp-content/uploads/2017/11/3D-%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%8C-led.jpg

 

Основні вимоги до декору

Світлодіодні фігури на Новий рік мають різні призначення. Одні з них можна використовувати на вулиці, інші – тільки в приміщенні. Перші без проблем витримують атмосферні впливи, у тому числі, опади та мороз.

Є вимоги до міцності каркасу. Він повинен витримувати вагу світлодіодів, а також умови експлуатації, у тому числі температуру та вологість. Зверніть увагу на яскравість діодів та захист від механічних деформацій. Найважливіше підбирати фігури, які підходять для ваших умов експлуатації.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: