Свої «Мальдіви» зовсім поряд. Де можна відпочити на Дніпропетровщині?

АКТУАЛЬНО
29.07.20 - 10:37

Цього літа українці втратили можливість відпочивати за кордоном, тож вимушені придивлятися до відпочинку поблизу. Але не завжди своє означає погане. 

Більша частина закладів відпочинку в нашому регіоні сконцентрована в рекреаційних місцях, де є ліси і річки. Це Дніпровський та Новомосковський райони – Обухівка, Піщанка, Орлівщина. На Криворіжжі - зони відпочинку в Мар’янці, Кудашевому, Лозуватці, Софіївському районі.

 

 

Наразі забронювати місце для відпочинку на вихідні непросто. У будні дні потік відпочивальників спадає десь на 30-50%. Ціни різняться – від 150 грн за ніч до 1,7 тис грн. за двомісний «напівлюкс» зі сніданком. Номери в окремих будиночках зі зручностями вартують десь 450-700 грн за добу, без сніданку. Вам можуть запропонувати харчування у кафе на місці, за одну людину це коштуватиме 300-400 грн. Також можна приготувати їжу самому – на кухнях пансіонатів. 

 

 

Окрім пляжів, в нашій області є декілька пансіонатів з власними кінними подвір’ями та навіть зоопарком. Приміром, один з них пропонує урок верхової їзди з інструктором за 350 грн. Ціни на проживання тут демократичні – від 600 грн за 2-місний стандартний номер у корпусі до 1 тис. грн. за окремий будиночок. 

 

 

У Дніпропетровській області визначені пріоритетні види туризму. Серед них – індустріальний. Це насамперед стосується Кривого Рогу. На околицях нашого міста розташовані кілька затоплених гранітних кар’єрів, які варто побачити, привертає увагу туристів мальовничий Карачунівський водоспад. За легендою, тут відбулася битва між українськими чумаками та татарами. 

 

 

Такого немає майже ніде в Україні. Частково є в Чорнобильській зоні, частково в Запоріжжі. А в Кривому Розі дуже потужно займаються індустріальним туризмом, розробили 15 виключно індустріальних маршрутів. 

 

 

Дніпровсько-Орільський природний заповідник пропонує прогулянки на каяках. Тут можна познайомитись з рідкісними рослинами та тваринами, заночувати в палатках. 

 

 

Козацький хутір «Галушківка» на території сучасного с. Гречане Петриківського району запрошує до етнографічного музею з експозицією предметів старовинного сільського побуту, садиби художника, де можна зупинитися на ночівлю та на майстер-класи з петриківського розпису, гончарної справи та виготовлення ляльок-мотанок. 

 

 

Вартість доби перебування у садибі художника, розрахованої на 6 людей, становить 1,5 тис грн. Хутір «Галушківка» знаходиться за 50 км від Дніпра. Їхати по трасі Н-31 Дніпро- Царичанка- Кобеляки- Решетилівка до відповідної позначки.

 

 

Токівський 14-метровий каскад водоспадів на річці Кам'янці вважається єдиним степовим водоспадом в Україні і справжнім природним дивом з гранітними купелями та бурхливими порогами. Біля водоспаду знайдені сліди стародавніх поселень і скіфських поховань та давнє святилище, якому понад 4 тисячі років.
 

 

Джерело - УНІАН.

 

 

Детальніше про місцеві курорти та цікаві місцини читайте за посиланням.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: