Свято життя: у Кривому Розі похрестили малюка, врятованого з Лисичанська

ЕКСКЛЮЗИВНО
26.06.22 - 11:37

У Кривому Розі сьогодні - свято життя. У Святодухівському монастирі відбувається хрещення 7-місячного малюка Давида, родину якого вдалося евакуювати з гарячих точок завдяки криворізькому волонтеру. Про непросту евакуацію з Лисичанська та долю врятованої родини наші журналісти поспілкувалися з волонтером Олегом Леонтьєвим.

«Тримаю на руках мого маленького похресника Давида, сім’ю якого вдалося вивезти з-під обстрілів із Лисичанська. Коли ми вже виїхали, малюк намагався постійно вилізти до мене на руки, тому мама сказала, що буду хрещеним батьком, а я підтримав це рішення. Це мій перший похресник. Зараз я намагаюсь надавати допомогу всім підопічним, яких евакуював з гарячих точок. Сподіваємось тільки на краще, щоб скоріше закінчилася війна і ми повернемо усіх назад», - розповідає хрещений батько та рятівник Давида, Олег Леонтьєв.

 

Родина малюка до останнього сподівалася на кращий розвиток подій, проте марно. На порятунок прийшов Олег, який не побоявся обстрілів та зміг врятувати сім’ю.

 

"Жили спокійно, ростили дитину, а тут почалась війна. Спочатку жили в погребах, бо у нас вибило вікна, було небезпечно. Потім ми вирішили переїхати до свекрухи, бо у неї безпечніше. Ми самі раніше жили біля телевежі. Ніхто не хотів нас вивозити, всі боялися обстрілів. Коли відбувалась евакуація, були сильні обстріли, проте нас не побоявся забрати Олег. Виїжджаючи, я тримала каску біля голови Давида, бо могли бути снайперські обстріли. Ми після цього вирішили взяти Олега, нашого рятівника, хрещеним батьком, щоб він і надалі оберігав та захищав нашу дитину", - сказала мама Альона.

 

Рятівник не лише вивіз родину, але й надалі опікується долею врятованих.

 

"Завдяки Олегу, ми поселилися зараз в однокімнатній квартирі з усіма умовами», - подякував батько Давида, Олексій.

 

Представник організації «Loads of Love» Сергій, який співпрацює з Олегом, наголошує, що Леонтьєв – справжній герой, адже взяв на себе найскладнішу та найвідповідальнішу роботу  - рятувати життя.

 

«Я і наша організація допомагаємо волонтерам, людям у скруті. Ми закуповуємо одяг, їжу, проводимо евакуації. Зокрема, Олег їздить в гарячі точки, доставляючи їжу та забираючи звідти людей. Сьогодні ми на святі хрещення в родині, яку вдалося вивезти і врятувати з  фронтового міста. Ми дуже щасливі, що наша праця дає такі результати. Ми співпрацюємо з Олегом нещодавно, він справжній герой, бо ризикуючи своїм життям, рятує інших», - впевнений Сергій.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: