Тарифи під ялинку? Платіжки на опалення для українців зростуть до 40,6%

КОМУНАЛКА
25.11.20 - 13:20

Слідом за збільшенням з 1 листопада тарифів на газ на 35%, з 1 грудня людей чекає ще один неприємний «сюрприз» - різке підвищення тарифів на тепло - до 40,6%. Такі розцінки розглядаються Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

У зв'язку з підняттям ціни на природний газ на 35% в середині опалювального сезону, тарифи на тепло для населення будуть збільшені по всій території України. Зараз тепловики проводять перерахунки згідно з директивами з Києва.

 

23 листопада НАК «Нафтогаз України» офіційно на своєму сайті опублікував інформацію про вартість газу, яка буде пред'явлена до сплати вже за листопад. Всім виробникам теплової енергії України, незалежно від форми власності. Ціна на газ для всіх тепловиків України збільшилася на 35%, що, в свою чергу, призведе до пропорційного збільшення тарифу на тепло.

 

Тепловики, виставляючи населенню тариф за тепло в листопаді з вартістю газу 3948 грн. за 1000 куб м, будуть змушені вже за той же листопад оплатити нову ціну за газ - 5375 грн. за 1000 куб. м. Тим самим, рахунки за газ тепловиками повинні бути оплачені більше на 1380 грн. з кожного спожитого кубометра. Інакше надалі - припинення подачі блакитного палива і зупинка котелень.

 

А цих грошей у них просто немає. Тобто, це пряме знищення всіх теплогенерувальних підприємств України, коли встановлюється ціна на газ, якщо вона одночасно коригування тарифу на тепло.

 

Зараз нові тарифи для тепловиків розглядають у НКРЕКП. Так, тарифи для жителів Миколаєва виростуть на 40,6%, Запоріжжя - 30%, Одеси - 29%, Дніпра - 25%, Кривого Рогу - 23%. Державна «Криворізька теплоцентраль», як зазначено на їх офіційній сторінці, також почала процедуру перегляду тарифів у бік збільшення.

 

Наводимо порівняльну таблицю, яким чином зміниться вартість тепла для українців в деяких містах у зв'язку з рішеннями Національної комісії (на фото нижче).

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: