Тонкий лід не витримує людину! А ви знаєте, як поводитись на кризі?

КОРИСНО
29.12.21 - 13:53

Перший крижаний покрив на водоймах – завжди небезпечний. Молода крига на початку свого утворення неміцна, тонка і ваги людини не витримує, - попереджають ДСНСники.

Цими вихідними в затоці річки Дніпро водолази-рятувальники на відстані 50 метрів від берега виявили тіло чоловіка. З’ясувалося, що загиблий - мешканець Карнаухівки Кам’янського району. Чоловік пішов з дому на риболовлю та не повернувся.

 

Щоб не трапилось біди, рятувальники вкотре нагадують правила безпеки на льоду.

 

1.  Знайдіть для початку стежку або сліди на льоду. Якщо їх немає, продумайте з берега маршрут свого руху.

 

2.  Подивіться заздалегідь, чи немає підозрілих місць, оскільки лід може бути неміцним біля стоку води (наприклад, із ферми або фабрики).

 

3.  Обминайте ділянки, покриті товстим прошарком снігу - під снігом лід завжди тонший. Також він крихкий поблизу кущів, очерету, під кучугурами, у місцях, де вмерзлі рослини. Тонкий лід і там, де б'ють джерела, де швидка течія або струмок впадає в річку.

4.  Особливо обережно спускайтеся з берега: лід може нещільно з'єднуватися з сушею, можливі тріщини, під льодом може бути повітря.

5.  Візьміть з собою палицю для того, щоб перевіряти міцність льоду. Якщо після першого удару палицею на ньому з'являється вода і лід пробивається, негайно повертайтеся на те місце, звідки прийшли. Причому перші кроки треба робити, не відриваючи підошви від льоду.

6.  У жодному разі не перевіряйте міцність льоду ударом ноги.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: