Трагедія у Дніпрі: на території заводу "Південмаш" солдат розстріляв людей, п'ятеро загинули

ТЕРМІНОВО
27.01.22 - 8:48

У Дніпрі на території машинобудівного заводу ""Південмаш" солдат-строковик Рябчук Артемій Юрійович розстріляв солдатів і втік: 5 людей загинули, ще 5 поранені. 

 

20-річний солдат забрав автомат АК-47 зі збройової кімнати й розстріляв своїх товаришів зі служби. 20-річний юнак відкрив вогонь у вартовому приміщенні, на момент інциденту там було близько 22 осіб.

 

Трагедія сталася приблизно о 3:50, солдат узяв автомат і патрони, після чого почав стріляти у своїх товаришів. Двоє людей зуміли вибігти на вулицю і викликали поліцейських із медиками.

 

Патрульна поліція Дніпра повідомляє, що під час інциденту загинули 4 людини, ще одна була поранена і пізніше померла під час надання медичної допомоги. Це була військовослужбовиця Нацгвардії.

 

Введено план "Сирена". Автоматника ще не знайшли, ймовірно, він переліз через паркан. Останній раз його бачили на вулиці Макарова біля ракетно-космічного коледжу. Він одягнений у камуфляжну форму і під нею може ховати автомат. На місці інциденту працював спецзагін" ТОР", територія оточена.

 

На місце події терміново виїхав командуючий Національної Гвардії генерал полковник Микола Балан", – зазначають у МВС.

 

У місцевій поліції повідомляють, що наразі встановлено, що це військовослужбовець НГУ з Одеської області. Розслідуванням обставин трагічної події займатимуться представники ДБР та військової прокуратури. Представники командування військової частини заявили, що надаватимуть сприяння у проведенні слідства. Військовослужбовцям, що отримали поранення, надається медична допомога.

 

У Дніпропетровській та сусідніх областях введена поліцейська спецоперація. Солдата оголосили в розшук. Він озброєний. На пошуки підозрюваного задіяні всі служби поліції.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: