Трьом криворізьким вишам цьогоріч обіцяють збільшити фінансування з держбюджету

ОСВІТА
06.02.20 - 14:38

З 2020-го року державні виші фінансуватимуть за новими правилами. Залежно від показників успішності, університети отримають від 95 до 120 % коштів, порівняно з бюджетами 2019-го. Про це повідомили в департаменті освіти і науки Дніпропетровської ОДА.

До переліку 94-х найуспішніших вишів країни увійшли 11 із Дніпропетровщини. Серед них – 3 криворізьких заклади.

 

Серед найуспішніших – Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет, Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», Криворізький національний університет. Цьогоріч ці виші отримають 116,5 – 119,5 % від фінансування 2019-го.

 

Більше коштів від держави у 2020-му році отримають також Криворізький металургійний інститут НМАУ і Криворізький державний педагогічний університет.

 

«Нова система фінансування стимулює університети розвиватися та відповідати сучасним викликам. Починаючи з 2020-го, уряд розподілятиме кошти серед вишів за спеціальною формулою. Враховуватимуть масштаб університету, кількість студентів на бюджеті, позиції у міжнародних рейтингах та участь у наукових ґрантах. Наступного року до цих критеріїв додадуть і показник працевлаштування випускників», – розповіли в департаменті освіти і науки ДніпроОДА.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: