Три роки в'язниці, з випробувальним терміном, отримав криворізький псевдомінер

КРИМІНАЛ
10.06.19 - 13:08

Нагадаємо, у січні цього року 49-річний криворіжець зі свого мобільного телефону повідомив про замінування приміщення колишнього кінотеатру у Кривому Розі.

"Дзержинський районний суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину за частиною 1 статті 259 КК України – завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності. Зловмисник визнав свою провину повністю і розкаявся. Йому призначили покарання у вигляді 3-х років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки", – повідомляє прес-служба Криворізької міської прокуратури № 1.

 

Останнім часом «телефонний тероризм» набув поширеного явища, в тому числі і в Кривому Розі.

 

Кожне повідомлення про замінування того чи іншого об’єкту ретельно перевіряють правоохоронці та рятувальники із залученням відповідних фахівців, кінологів і саперів.

 

Треба відзначити, що країну накрила ціла хвиля псевдомінувань - за останні місяці такі повідомлення надходили в поліцію більше 100 разів, зокрема й на Дніпропетровщині.

 
За кілька місяців злочинці встигли «замінувати» готелі і житлові будинки, школи і мости, вокзали і навіть виборчі дільниці у Дніпрі.

 
У Кривому Розі теж регулярно відбуваються такі злочини - у січні цього року шахраї "мінували" шість шкіл, в березні подібне повідомлення надійшло про 1-у міську лікарню, у травні псевдомінери кілька разів погрожували вибухами у 15 будівлях

 

На щастя, жодне з повідомлень не підтвердилось. 

 

Нацполіція і СБУ твердять, що активно займаються розслідуванням. 

 

Зазначимо, що за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України, передбачено до шести років позбавлення волі.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: