Тим часом у Польщі: штраф та умовне позбавлення волі - за жорстоке поводження з коропами

ПОДІЯ
18.12.20 - 13:52

У Польщі працівників супермаркету засудили до штрафів та умовного позбавлення волі за жорстоке поводження з рибою. Позов подали ще 10 років тому, коли екоактивісти обурилися, що у супермаркеті рибу тримають без води та пакують у сухі пластикові пакети.

Позов активісти програли у суді другої інстанції, але після повторного розгляду 2 грудня суд таки визнав провину трьох співробітників супермаркету.

 

Як повідомляє Gazeta Wyborcza, тодішньому керівникові рибного відділу супермаркету дали 1 рік позбавлення волі з відтермінуванням на 2 роки, ще двом продавцям - по 10 місяців з відтермінуванням на 2 роки. 

 

"У випадку з чотириногими, добитися людської емпатії та реакції на жорстокість значно легше. Але з рибою досі поводяться як з "другосортними" створіннями, як і з птахами. Важливо, щоб люди зрозуміли, що це теж жива істота і її треба захищати", - цитує Polskie Radio Кароліну Кушлевич, адвокатку, яка у суді домагалася справедливості для коропів.

 

За її словами, це перший випадок, коли людину, що упаковувала живих коропів без води, визнають винною у злочині. На її думку, такий вирок допоможе зменшити обсяги торгівлі живою рибою.

 

Суд не розглядав, яку подальшу долю мала придбана покупцями риба.

Джерело - УНІАН

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: